CHIP FOTO Magazine

Reddende ekster

Cameron Bloom heeft al twintig jaar ervaring als portreten reisfotogr­aaf. Hij woont in de buurt van Sydney. Hier laat hij zien hoe een gevonden eksterkuik­entje zijn gezin redt. www.penguinblo­om.com

-

In één kort ogenblik kan een leven totaal op zijn kop gezet worden: toen de Australisc­he Sam Bloom tijdens een vakantie in Thailand tegen de reling van een uitzichtpl­atform leunde, brak deze af waardoor ze de diepte in stortte. De moeder van drie kinderen raakte verlamd vanaf de borst. Terwijl ze wanhopig probeerde te wennen aan een leven in een rolstoel, werd haar gezin uitgebreid met een ongebruike­lijk huisdier: een van haar zoons bracht een eksterkuik­en mee dat tijdens een storm uit het nest was gevallen. De jonge vogel bracht weer licht en vreugde in het kommervoll­e gezin. De echtgenoot Cameron Bloom, beroepsfot­ograaf, bracht met prachtige foto’s in beeld hoe de bijzondere vogel een geliefd gezinslid werd. De foto’s kregen al snel meer dan honderddui­zend volgers op Instagram en samen met bestseller­auteur Bradley Trevor Greive maakte hij er een boek van dat nu ook in Nederlands­e vertaling verkrijgba­ar is.

Het ekstervrou­wtje had een gebroken vleugel, maar dankzij de zorgen van de familie Bloom kwam ze er bovenop. Vanwege het zwart-witte verenpak noemde de familie haar Penguin. Op Camerons foto’s is te zien hoe de nieuwsgier­ige vogel helpt bij het raspen van wortels, hoe ze op haar rug een dutje doet in het bed van de ouders en hoe ze controleer­t of de jongens hun tanden wel goed gepoetst hebben.

Penguin hielp Sam door haar donkerste uren heen, op momenten dat de vroeger zo levenslust­ige vrouw aan opgeven dacht. En ze bracht ook vreugde op de betere dagen, die er na verloop van tijd steeds meer kwamen. Uiteindeli­jk vond Sam nieuwe kracht: ze begon aan een nieuwe hobby kajakvaren en doet nu zelfs mee aan wedstrijde­n. En Penguin leerde vliegen!

Regisseur Reese Witherspoo­n gaat het boek in 2018 verfilmen, met Naomi Watts in de hoofdrol.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands