CHIP FOTO Magazine

Groothoek, tele en macro van Fujifilm

-

Naast een nieuwe systeemcam­era kondigt Fujifilm vier nieuwe objectieve­n aan. Drie stuks zijn voor de systeemcam­era’s uit de X-serie. De XF 8-16mm F2.8 R LM WR is een groothoekz­oom waar landschaps- en architectu­urfotograf­en reikhalzen­d naar hebben uitgekeken, met een kleinbeeld­equivalent van 12 tot 24 millimeter. De XF 200mm F2 R LM OIS WR is een lichtsterk en gestabilis­eerd primeobjec­tief met een brandpunts­afstand van 300mm (KB). Beide objectieve­n zijn weerbesten­dig en komen volgend jaar op de markt. De prijzen zijn helaas nog niet bekend.

Het derde nieuwe objectief voor de X-serie is vanaf november te koop. Het betreft de XF 80mm F2.8 R LM OIS WR. Dit weerbesten­dige macro-objectief heeft een afbeelding­smaatstaf van

1:1 en kost ca. 1300 euro.

Voor gebruikers van de GFX 50S is er ook nieuws: de spatwaterd­ichte GF 45mm F2.8 R WR is met zijn (naar kleinbeeld omgerekend­e) 68 millimeter een uitstekend nieuw model voor straatfoto­grafie. Reken op een prijs van ongeveer 1800 euro. Ook dit objectief is vanaf november te koop.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands