CHIP FOTO Magazine

Klein in het groot

- Maurice Snijders redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Het doel van macrofotog­rafie is het groot afbeelden van kleine onderwerpe­n. Goede macrofoto’s laten een wereld voor je opengaan – een wereld waar je je wel van bewust bent, maar die je in de praktijk maar zelden gedetaille­erd kunt bekijken. In het artikel op pagina 36 lees je hoe macrofoto’s ontstaan, wat je er voor nodig hebt en hoe je te werk moet gaan. Met een beetje oefening en geduld zal het je waanzinnig mooie foto’s opleveren. Zeker wanneer je wat verder weg op vakantie gaat, heb je de mogelijkhe­id om macrofoto’s te maken van bijvoorbee­ld insecten die je hier niet tegenkomt. Lees in dat geval ook zeker onze fototips voor reisbestem­mingen Noorwegen (p. 52) en Californië (p. 62), zodat je met nog betere foto’s terugkomt van vakantie.

Ook het artikel over compositie­s (p. 56) helpt je daarmee, want het is niet moeilijk om iets moois op de foto te zetten, maar wel om iets mooi op de foto te zetten. Fotograaf Pino Stranieri zegt in dat kader: “Ik maak geen foto’s, ik creëer beelden”. Het interview met hem lees je op pagina 46. Bij een juiste compositie hoort een juiste belichting, waar we je op pagina 32 meer over vertellen. Verder hebben we ter inspiratie een portfolio samengeste­ld van fotograaf David Degelin (p. 26), die de schoonheid van het ouder worden op een bijzondere manier weet vast te leggen.

Ben je toe aan een nieuwe camera, bekijk dan onze toplijsten op pagina 96 en lees onze reviews van de Panasonic Lumix DC-GX9 (p. 84) en de Canon PowerShot G1 X Mark III (p. 88). Daarnaast hebben we een grote test van 85 mm objectieve­n (p. 73) en een vergelijki­ng van vijf systeemfli­tsers. Kortom, prachtige foto’s en interessan­te informatie voor elke fotograaf!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands