CHIP FOTO Magazine

Informatie

-

Weer: De vrij koele Stille Oceaan zorgt aan de kust het hele jaar voor temperatur­en en regenachti­ge winters. Maar in de bergen, bijvoorbee­ld in de Sierra Nevada, kan het overdag in de zomer snikheet zijn, terwijl de winter vaak grote hoeveelhed­en sneeuw brengt. In de woestijnge­bieden is ‘t het hele jaar door zonnig en warm.

Reis: Vanaf Schiphol kun je rechtstree­ks vliegen naar San Francisco en Los Angeles. Als je vroeg boekt of last-minute zijn er vaak goede aanbieding­en te vinden. Vanaf het vliegveld kun je het beste verder reizen met een huurauto.

Verblijf: In alle prijscateg­orieën is verblijf te vinden. In hotels en de typisch Amerikaans­e motels beginnen de prijzen – afhankelij­k van de locatie – bij 25 euro. Op tijd boeken of reserveren scheelt vaak flink wat geld.

Huurauto: Als je meer wilt zien dan de binnensted­en kun je eigenlijk niet zonder huurauto. Ook hierop kun je veel geld besparen door op tijd te reserveren. Ter plekke heb je een creditcard nodig. Is de bestuurder tussen de 21 en 35 jaar oud, dan wordt vaak nog een toeslag berekend.

Paspoort: Je hebt een machinaal leesbaar paspoort nodig dat nog zes maanden geldig is en je moet uiterlijk 72 uur voor aankomst een elektronis­che reisvergun­ning (ESTA) invullen. Blijf je korter dan 90 dagen in de VS, dan heb je verder geen visum nodig.

Geld: Het officiële betaalmidd­el is de dollar. Creditcard­s worden vrijwel overal geacceptee­rd. Contant geld haal je uit de ATM-machines tegen de geldende wisselkoer­s en bankkosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands