CHIP FOTO Magazine

Leofoto LN-284CT Armour Statief + NB-40

- Review door Sander Poppe

Een tijdje geleden werd ik gevraagd om mijn uitgebreid­e mening te geven over het Leofoto LN-284CT Carbon statief. Op het gebied van statieven ben ik niet echt merk-gebonden, dus ik stond open om kennis te maken met dit voor mij nieuwe statievenm­erk. Om het statief zo goed

Over Sander Poppe

Sander Poppe is een enthousias­te en gepassione­erde landschaps­fotograaf. Hij kan tijdens het reizen erg genieten van de schoonheid van verschille­nde landschapp­en, die hij op een prachtige manier vast weet te leggen. mogelijk te kunnen testen ging op zoek naar de perfecte locatie. De keuze tussen de Dorset Jurassic Coast en de Brecan Beacons in Wales was lastig, waardoor ik besloot de LN-284CT mee te nemen naar beide plekken. Waarom ook niet?

Doordacht ontwerp

Mijn eerste indruk van dit statief is dat Leofoto goed heeft nagedacht over het ontwerp. Het statief is licht in gewicht en het oogt en voelt erg stabiel. De LN-284CT straalt gebruiksge­mak uit. Die uitstralin­g wordt in de praktijk ook bevestigd. Prettig aan dit statief is het Twist Lock systeem, waarmee je de poten vloeiend en snel kunt verstellen. Als ik dit systeem vergelijk met dat van andere bekende statievenm­erken, werkt Leofoto een stuk prettiger.

In de praktijk

Ook het 360 graden kantelbare NB-40 balhoofd bevalt goed. Het bevestigen en positioner­en van mijn camera gaat erg makkelijk. De camera is eenvoudig in de juiste hoek te kantelen met de verstelkno­ppen.

De bijgelever­de rubberen voetjes hebben een prima grip, maar in rotsachtig­e gebieden zoals de Jurassic Coast en de Brecon Beacons zorgen de spike voetjes voor net wat meer stabilitei­t. Deze voetjes worden dan ook standaard meegelever­d en zijn makkelijk te bevestigen onder het statief.

Complete statiefkit in hoogwaardi­ge draagtas

Het statief, het balhoofd wordt samen met accessoire­s als de rubberen- en spike voetjes en wat gereedscha­p geleverd in een mooie draagtas. Deze tas is van hoge kwaliteit. Misschien is de kwaliteit zelfs wel iets té hoog, want de tas is redelijk zwaar vergeleken met die van andere merken. Aan de andere kant; het hangt er natuurlijk vanaf of je voor goede kwaliteit of een iets lichter gewicht wilt gaan!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands