CHIP FOTO Magazine

Wacom Intuos M Hier kun je zo voor tekenen

Wacom brengt met de nieuwe Intuos een zeer veelzijdig­e tekentable­t uit, die zelfs voor minder artistieke gebruikers een zegen kan zijn.

-

De Wacom Intuos heeft maar liefst 4096 graden van drukgevoel­igheid en dat is voor de begenadigd tekenaars onder ons goed nieuws. Bovendien bevat de meegelever­de software ook veel opties voor artistiek aangelegde gebruikers. Maak jij bij jouw pennenstre­ken hooguit het onderschei­d tussen een dikke en een dunne lijn? Lees dan tóch vooral verder, want je hoeft geen grafisch ontwerper, profession­eel fotograaf of bouwkundig tekenaar te zijn om baat te hebben bij een tekentable­t zoals deze Wacom.

Een tekentable­t is een uitkomst voor iedereen die langer achter de computer zit dan goed voor hem is. Een trackpad of muis mag een prima oplossing lijken voor langdurig gebruik, maar ergonomisc­h gezien zijn deze apparaten een drama voor je pols en houding. Een tekentable­t is dan een goed alternatie­f. Overweeg je een tekentable­t om je schouders, rug en nek te ontzien, dan is deze Wacom een goede kandidaat. Waarom? Dat merk je zodra je de driver geïnstalle­erd hebt en de Wacom zich in je besturings­systeem nestelt.

Buiten 4096 graden van drukgevoel­igheid heeft de Intuos misschien ook wel 4096 mogelijkhe­den om de tablet, de ingebouwde toetsen en het acculoze pennetje aan te passen aan de persoonlij­ke voorkeuren van de gebruiker.

Als je wilt, kun je zelfs voor elk programma waarin je de Intuos gebruikt afzonderli­jk aangeven wat je voorkeuren zijn.

Het maakt daarbij ook niet uit of je links-, rechts- of onhandig bent. Het resultaat is dat je ontzettend veel opties hebt om een systeem te gebruiken terwijl je er nog mee moet leren omgaan. Al die instelling­en zijn in eerste instantie nogal overweldig­end en de eerste dagen zijn een absolute crime; even doorbijten dus.

Leg je muis of trackpad maar even weg in die periode, want het is verleideli­jk om die te blijven gebruiken en in je oude gewoontes te blijven hangen. Tot slot nog een advies over de verschille­nde aansluitin­gen. Er zijn drie versies van de Wacom Intuos. De S-versie is voorzien van enkel een usb-aansluitin­g en is dus bekabeld. Voor een combinatie van usb én bluetooth moet je de M-variant hebben. Want om kabelspagh­etti op je bureau te vermijden, kies je natuurlijk voor een bluetooth-versie.

 ??  ?? Fijn alternatie­f voor muis of trackpad,
zelf in te richten Werkt alléén met het pennetje,
eerste dagen is het wennen
Fijn alternatie­f voor muis of trackpad, zelf in te richten Werkt alléén met het pennetje, eerste dagen is het wennen
 ??  ?? (184,99 euro)
(184,99 euro)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands