CHIP FOTO Magazine

Foto-feedback

- Loulou Beavers

Elke maand geeft CHIP FOTO magazine feedback op een foto van een lezer, met handige tips en trucs van onze foto-expert Loulou Beavers.

Elke maand geeft CHIP FOTO magazine feedback op een foto van een lezer. Als je ook handige tips en trucs van onze foto-expert Loulou Beavers wil, stuur dan één opname naar: redactie@chipfotoma­gazine.nl. Vermeld in de onderwerpr­egel Feedback. Deze maand stuurde Ingrid Oudshoorn haar foto in.

Ingrid: Wat is Zakynthos een mooi eiland. Zeker in juni, wanneer alles groen is en heerlijk bloeit. Ik heb heel wat uurtjes doorgebrac­ht om de vele vlinders vast te leggen. Deze vind ik zelf erg mooi geworden. Ik ben net begonnen met fotografer­en, maar ik merk wel dat ik van macro erg relaxt wordt.

Loulou: Wat leuk dat je zo enthousias­t bent over macro! Zelf doe ik dat ook graag. Wat je mooi gedaan hebt is dat je natuurlijk die prachtige vleugels ziet, het oog is scherp en de voelspriet­en zijn los van elkaar. De scherptedi­epte is voldoende beperkt dat de vlinder scherp is en de rest van de omgeving vervaagd. De donkere streep achter de vlinder had je misschien in de compositie kunnen gebruiken. Als je iets meer naar links was gegaan had je die donkere streep als omlijsting kunnen hebben.

Het licht is wat aan de harde kant, soms lukt het om vlinders te vinden die helemaal in de schaduw zitten, of helpt een witte paraplu om schaduw te maken of je eigen lichaam. Doe dit wel rustig en voorzichti­g, zodat de vlinder niet schrikt en wegvliegt.

Wat door insectfoto­grafen vaak gedaan wordt is dat men in de vroege uurtjes op pad gaat. Het licht is dan zacht, zodat schaduw en zonplekken in de foto ontbreken. Een ander voordeel is dat insecten dan op moeten warmen, ze kunnen nog niet vliegen. Dan heb je als fotograaf meer tijd om na te denken over de compositie.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands