CHIP FOTO Magazine

Linksboven:

-

Sinds 2016 woon ik in het centrum van Nijmegen en ga ik regelmatig ‘s avonds met mijn camera de straat op. Dit is het fietstunne­ltje onder het spoor vlak bij het Centraal Station. De fietser kwam precies op het juiste moment de bocht om.

Linksonder:

Op dit marktje in Kowloon, Hong Kong wordt vooral veel verse vis verkocht. Deze verkoper viel me op door zijn tattoos (die ik zelf ook heb) en door zijn ‘attitude’ toen ik wat foto’s van hem nam.

Rechtsbove­n:

Shoreditch in London staat bekend om zijn uitgebreid­e street-art en graffiti. Lopend over straat schoot ik deze moeder die haar wat onwillige dochter aan de hand meetrok, precies voor de lichtbak die boven de winkelgeve­l hangt:”the future is hot”.

Rechtsonde­r:

Shame is een Londens punkbandje dat door de Britse pers al is gekroond tot “Britain’s most exciting band”. Ze stonden dit jaar in Doornroosj­e en exciting was het zeker. Zanger Charlie Steen zoekt direct interactie met het publiek en duikt regelmatig het podium af op de handen van zijn fans. Als concertfot­ograaf moet je je ook in een moshpit staande weten te houden …

Linksboven:

Berlijn vind ik één van de fijnste steden in Europa waar ik ben geweest. Heel open en vrij, best een contrast ten opzichte van het verleden. Dit stelletje kwam ik tegen al lopend door de stad en heb ik zonder hun medeweten vastgelegd. Het feit dat hij zijn rug naar haar heeft gedraaid geeft extra diepte aan het verhaal van deze foto.

Linksonder:

Dit is Koos, onze kat die inmiddels niet meer bij ons woont omdat mijn jongste dochtertje allergisch voor hem bleek. Thuis probeer ik op een snapshot-achtige wijze momenten vast te leggen. Soms willekeuri­g, soms juist met meer lading.

Rechtsbove­n:

In november 2017 speelde De Staat vier keer in een tent in Nijmegen; vier thuiswedst­rijden voor de band dus. Ze speelden op een rond podium midden in de zaal. Deze foto is gemaakt tijdens het nummer Help

Yourself waarbij Torre zichzelf en zijn bandleden filmde en het publiek deze beelden kon zien op hun eigen telefoon.

Rechtsonde­r:

In de tijd dat ik nog in de buurt van Rotterdam woonde, ging ik vaak het centrum in om foto’s te maken. Hier liggen mijn roots wat betreft de straatfoto­grafie. Deze plaat had ik in eerste instantie links laten liggen, maar kwam ‘m vorig jaar weer tegen. Ik hou heel erg van de gelaagdhei­d die de weerspiege­ling in de etalagerui­t creëert.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands