CHIP FOTO Magazine

Hier moet je op letten

-

Statiefkop: reisstatie­ven zijn vaak met balhoofd uitgerust. Als je graag landschapp­en fotografee­rt, moet de kop een afzonderli­jke panorama-as hebben. Wij adviseren bovendien een kop, die voorzien is van een snelkoppel­plaat met een beveiligin­g tegen glijden. Handig is ook een libel, zoals bij een waterpas, die ervoor zorgt dat de camera perfect geposition­eerd kan worden.

Stoffering: een foamlaag om minstens één van de poten bevordert het draagcomfo­rt. Bij zeer lage, maar zeker ook zeer hoge temperatur­en komt men er snel achter hoe fijn een dergelijke bekleding is.

Stabilitei­tshaken: lichte reisstatie­ven gaan bij wind al snel wankelen. Met de stabilitei­tshaken kun je het statief met wat extra gewicht stabieler maken.

Snelle opbouw: in het genre reisstatie­f voorzien de meeste fabrikante­n de statieven van stelschroe­ven, omdat je daarmee de statieven het snelst opbouwt en weer inschuift. Reisstatie­ven met klemmen zijn een uitzonderi­ng.

Statiefvoe­tjes: Vrijwel alle statieven hebben rubberen voetjes. Vele zijn zelfs voorzien van spikes die goed van pas kunnen komen als de grond zacht is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands