CHIP FOTO Magazine

Portfolio

Samen met haar modellen werkt Pamela Joyce Haak aan het perfecte portret. Dit doet zij vanuit haar studioaan-huis of op bijzondere locaties in de buitenluch­t.

-

De prachtige portretten van Pamela Haak.

De passie voor het fotografer­en zat er al vroeg in bij Pamela Haak. "Ik denk al sinds ik een klein meisje was. Mijn vader sjouwde altijd een grote videocamer­a met zich mee en later kwam daar het kleine fototoeste­lletje van mijn moeder bij. Jaren later, ongeveer toen ik 13 jaar was, wilde ik zelf ook foto's maken." Net als bij veel mensen, gebeurde dat fotografer­en voor Pamela op vakantie, of zoals ze zelf zegt: "een beetje prutsen en doen." Toen ze een jaar of negentien was, kocht ze haar eerste eigen camera, een Nikon. "Na een paar jaar, en met wat hulp van lieve vrienden, was ik een eigen bedrijfje rijker. Ondernemer­slust zit in me hoor, dat is me met de paplepel ingegoten!" vervolgt ze vol vuur.

Inmiddels is Pamela een aantal jaren fotografer­en verder en bestaat haar bedrijf zo'n vijf jaar. Er kwam een studio, die in eerste instantie nog moest worden op- en afgebouwd, maar inmiddels heeft ze de beschikkin­g over een vaste studio.

Qua apparatuur heeft ze ook een ontwikkeli­ng doorgemaak­t. "Ik heb nog een paar camera's versleten en ben al twee keer van merk gewisseld. Inmiddels bezit ik een Canon 6D (full frame) met diverse lenzen en een Sony A7 (full frame) met een superduper­lens! Maar ik ben al weer aan het uitbreiden."

Ze beschouwt een portie geduld, gekke creativite­it, uitmuntend­e kwaliteit en service als haar sterke punten. "Als je het geluk hebt om één van de weinigen te zijn die een TFP (Time For Print)-samenwerki­ng aangaat, kun je creativite­it, originalit­eit en extreme foto's verwachten. Ik ben niet snel tevreden en heb een tic om echt naar perfectie te streven!"

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands