CHIP FOTO Magazine

Social media

Tegenwoord­ig kun je in no-time al je foto’s aan de wereld laten zien, maar hoe weet je zeker dat je daarbij de juiste doelgroep te pakken hebt? In dit overzicht vertellen we je welke opties er zijn en geven we je handige tips.

-

Deel je foto’s met de wereld via social media. We geven je handige tips.

Vroeger moest je geluk hebben dat je foto’s in een populair magazine werden geplaatst. Of je moest een fotoboek maken om je werk onder de ogen van je doelgroep te krijgen. Vaak kregen alleen profession­ele fotografen deze kans, want als hobbyist was het vele malen lastiger om je werk te verspreide­n.

Gelukkig werd het stukken makkelijke­r toen een (snelle) internetve­rbinding gemeengoed werd. Tegenwoord­ig kun je razendsnel je foto’s op internet plaatsten, waar iedereen ze kan bekijken. Daarnaast komen er steeds meer websites bij om je werk te showen. Blogsites zijn er in overvloed, op Facebook kun je een speciale pagina maken en op verschille­nde forums kun je met andere fanatieke fotografen tips en ervaringen uitwissele­n. Het maakt hierbij niet uit of je een profession­ele fotograaf bent of alleen voor je plezier met de camera aan de slag gaat, want er zijn genoeg manieren om je werk te verspreide­n.

Het verhaal zou hiermee af zijn, ware het niet dat veel foto’s niet eens worden opgemerkt. Dit komt omdat het merendeel van de foto’s in de massa verdwijnen. Maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om je foto’s een popularite­itsboost te geven!

Wil je je werk vooral aan zoveel mogelijk mensen laten zien? Dan is Facebook of Instagram de beste keuze. Ben je op zoek naar gelijkgest­emden waarmee je kunt sparren over diepgaande onderwerpe­n?

Dan is een community of een forum je op het lijf geschreven.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands