CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Ik moet tot mijn spijt toegeven dat ik mijn systeemcam­era al een paar weken niet heb gebruikt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het nog steeds leuk om met mijn Fuji (inclusief retrolook) aan de slag te gaan, maar mijn smartphone is voor sommige zaken nét even wat makkelijke­r. Zo zie je me de laatste paar dagen regelmatig met iPhone in de hand achter de kat aan hobbelen. Wanneer deze hyperactie­ve dame weer in een van haar (vele!) speelse buien is, resulteert dat in hilarische foto’s. Het is niet omdat de camera in mijn smartphone nou zo veel beter is, integendee­l, maar meer omdat ik mijn ludieke kattenfoto’s dan makkelijke­r kan delen met mijn vrienden op Facebook en Instagram. Eigenlijk moet ik dat niet doen, want met mijn systeemcam­era zou ik veel betere shots kunnen maken. Daarnaast komen al die ‘net niet’-foto’s tussen mijn mooie shots te staan die ik wel met mijn Fuji heb gemaakt. Het is dus pure gemakzucht... Wil jij het wél goed doen? Blader dan snel door naar pagina 32. Daar geven we je handige tips en vertellen we je waar je op moet letten als je foto’s op social media wilt zetten.

Ik heb mijn huidige systeemcam­era nu zo’n twee jaar, maar wist je dat de eerste spiegelloz­e camera al in 2004 op de markt kwam? Dit was de Epson R-D1, gebaseerd op de kleinbeeld­camera Voigtlände­r Bessa R2. Dit en meer interessan­te weetjes lees je in het artikel 10 jaar systeemcam­era’s op pagina 46.

Toen ik deze maand de nieuwe systeemcam­era van Canon onder ogen kreeg, moest ik wel even watertande­n. Een razendsnel­le autofocus en met amper licht nog prachtige foto’s kunnen maken? Hebbuh! We hebben er al even mee mogen spelen en op pagina 94 lees je alvast onze eerste impressies.

Oh! Bijna vergeten. CHIP Foto Magazine (@chipfotoma­gazine) is nu ook op Instagram te vinden. Doe er je voordeel mee!

PS: Blader ook even naar p. 97 en doe mee met de fotowedstr­ijd rondom het thema ‘herfst’. Wie weet win jij dan wel een mooie prijs.

Veel lees- en fotoplezie­r!

Piet-Jan Lentjes

redacteur

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands