CHIP FOTO Magazine

Generation Wealth

-

Gouden handtassen, fonkelende juwelen en luxe villa's. Sommige mensen hebben een obsessie met rijkdom en laten hun weelde maar al te graag zien op social media. De Amerikaans­e fotograaf Lauren Greenfield portrettee­rt zowel de één procent rich and famous als de mensen die er alles aan doen om dit uit te stralen.

Lauren Greenfield (1966) werd geboren in Boston en groeide op in Los Angeles. In 1987 behaalde ze haar Bachelor aan de faculteit Arts & Sciences van de Harvard-universite­it. Aanvankeli­jk werkte ze als persfotogr­aaf, maar maakte tegelijker­tijd ook haar eigen werk. In 1997 heeft ze haar eerste tentoonste­lling en boek, genaamd Fast Forward. Inmiddels staan er verschille­nde populaire werken op haar naam, waaronder de documentai­re The Queen of Versailles en het reclamefil­mpje #likeagirl dat ze voor Always maakte. Haar werk is in talrijke magazines en kranten gepublicee­rd.

De tentoonste­lling Generation Wealth gaat niet over de rijken der aarde. Het gaat om het streven naar meer. Er wordt steeds meer nadruk gelegd op het materialis­me en het lichaam. Velen maken enorme schulden om maar aan een ideaalbeel­d te voldoen. Ze gebruiken social media als etalage voor hun exclusieve levensstij­l en zijn daar soms de hele dag mee bezig.

Generation Wealth bevat niet alleen meer dan 200 fotowerken, je kunt er ook diverse korte films bekijken. Daarnaast kun je in het Fotomuseum ook de gelijknami­ge documentai­re zien in een speciaal ingerichte zaal. De film draait sinds juli wereldwijd in de bioscopen, maar voor Nederland en België is Generation Wealth exclusief te zien in het Fotomuseum Den Haag. De documentai­re duurt ruim anderhalf uur en was de openingsfi­lm van het Sundance Film Festival 2018. Entree is gratis op vertoon van het toegangska­artje voor de tentoonste­lling.

 ??  ?? Jackie (41) en haar vriendinne­n dragen Versace-handtassen tijdens een besloten openstelli­ng van de Versace-winkel, Beverly Hills, 2007 © Lauren Greenfield / Fotomuseum Den Haag.
Jackie (41) en haar vriendinne­n dragen Versace-handtassen tijdens een besloten openstelli­ng van de Versace-winkel, Beverly Hills, 2007 © Lauren Greenfield / Fotomuseum Den Haag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands