CHIP FOTO Magazine

6 tips voor Facebook

-

We kunnen er helaas niet voor zorgen dat je meteen duizenden volgers krijgt, maar met deze tips ben je in ieder geval goed op weg. Het algoritme van Facebook beslist wie je foto te zien krijgt, maar je kunt dit algoritme ook gebruiken. Bedenk voordat je een post maakt dat Facebook een sociaal netwerk is en graag sociale interactie­s ziet. Probeer daarom

01 De inhoud moet kloppen

Als je niets interessan­ts te bieden hebt, word je niet gevolgd. Plaats daarom alleen uitzonderl­ijk goede foto’s en probeer om een eigen stijl te ontwikkele­n.

02 Regelmaat

Door regelmatig een bericht te posten blijf je onder de aandacht van je volgers en het algoritme. Je kunt berichten tot zes maanden vooruit plannen.

03 Interactie

Je moet natuurlijk ook sociaal zijn. Meng je daarom in discussies, probeer behulpzaam te zijn en laat regelmatig (vriendelij­k) commentaar achter. bij je bericht een discussie uit te lokken, door bijvoorbee­ld naar tips of een mening te vragen. Als er meer mensen een opmerking plaatsen, ziet het algoritme dit en krijgen meer personen je bericht te zien.

04 Geduld

Houd vol en blijf geduldig. Succesvoll­e websites hebben hun bereik over meerdere jaren opgebouwd.

05 Op het juiste moment

Door een blik op de statistiek­en te werpen zie je wanneer je volgers het actiefst zijn en welke van je foto’s meer mensen bereiken.

06 Foto-albums

Probeer om je foto’s onder te brengen in fotoalbums. Dit is overzichte­lijker en iemand die je tijdlijn voor het eerst te zien krijgt, hoeft dan niet door al je shots te waden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands