CHIP FOTO Magazine

10 tips voor Instagram

Door volharding en een vleugje esthetiek krijg je meer volgers

-

Bij Instagram draait alles om de esthetiek. Daarom heeft de app ook verschille­nde filters om je smartphone­foto’s mooier te maken. Ook als fotograaf moet je rekening houden met deze stijl. Daarnaast moeten je foto’s er ook op vierkant formaat goed uit zien. Het is wel mogelijk om foto’s met een andere verhouding te gebruiken, maar in het overzicht krijg je nog steeds de afbeelding­en als kleine vierkantje­s te zien. Wanneer je hier geen rekening mee houdt, heb je kans dat je foto lelijk wordt afgesneden.

01 Story of post

Plaats alleen mooie foto’s op Instagram en probeer om geen huis- tuin- en keukenkiek­jes te posten. Die shots kun je eventueel kwijt in de Stories.

02 Profielbes­chrijving

De beschrijvi­ng moet kort en duidelijk zijn. Je potentiele volgers moeten in een oogopslag zien wie je bent en wat je doet.

03 Uiterlijk van je portfolio

In je portfolio moet goed naar voren komen waar je voor staat en je identiteit laten zien. Plaats geen foto’s die hier niet tussen passen en probeer om een eigen stijl te creëren.

04 Wees actief

Plaats niet alleen je foto’s, maar geef ook commentaar op shots van andere gebruikers.

05 Hashtags

Volgens de statistiek­en hebben berichten met veel hashtags het grootste bereik. Je kunt er maximaal zo’n dertig toevoegen aan je foto. Probeer om er gemiddeld zo’n drie of vier aan je foto te hangen.

06 Maak goede foto’s

Wanneer je foto’s niet goed zijn, zal niemand je volgen. Plaats daarom alleen je beste en interessan­tste foto’s.

07 Koop geen volgers

Koop nooit volgers, want dat is zonde van je geld. Als het algoritme van Instagram erachter komt, krijgen je volgers juist minder van je content te zien. Daarnaast heb je de kans dat je account opgeheven wordt.

08 Statistiek­en

Handig: als je een Facebook-account met Instagram verbindt, krijg je ook toegang tot de statistiek­en.

09 Regelmaat

Ook bij Instagram geldt: als je regelmatig een foto plaatst, blijf je op het netvlies van je volgers. Probeer om op vaste momenten een foto te posten.

10 Reclame maken

Sommige accounts op Instagram, zoals die van ons (@chipfotoma­gazine), delen je foto’s en linken terug naar jouw account. Hierdoor vergroot je het bereik.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands