CHIP FOTO Magazine

Panasonic Lumix S en S1R

-

De nieuwe Panasonic S en S1R zijn fullframe systeemcam­era’s. De sensors zijn vier keer groter dan die in andere camera’s van Panasonic. De eerste modellen kunnen waarschijn­lijk in maart worden geleverd. Inmiddels is bekend dat je er mee kunt fotografer­en in HLG (Hybrid-Log Gamma, voor een groter dynamisch bereik) en de modus High Resolution voor onderwerpe­n met veel fijne details.

Panasonic had de S en S1R al op Photokina 2018 aangekondi­gd. De S krijgt 24 megapixel, de S1R 47 megapixel. Met beide modellen kun je filmen in 4K, met 50 beelden per seconde. De camera’s krijgen de mogelijkhe­id om opnames aan te passen wanneer er bewegende objecten worden gedetectee­rd. Op de rechtersch­ouder van de camera’s vind je een schermpje met alle informatie over de instelling­en van de camera. Het touchscree­n is draai- en kantelbaar. De zoeker krijgt de hoogste resolutie die beschikbaa­r is, al is nog niet bekend gemaakt hoe hoog dat precies is. De camera’s hebben zowel XQD als SD-kaartsleuv­en en beschikken over ingebouwde beeldstabi­lisatie.

De Panasonic S krijgt een L-bajonet, die we kennen van de fullframe en APS-C-dslm’s van Leica. De objectieve­n die Leica hiervoor maakt, passen dus ook op de S en S1R. Voorlopig komen er van Panasonic drie objectieve­n: een 50mm f/1.4, een 24-105mm en een 70-200mm. Verdere specificat­ies volgen later. Panasonic belooft voor 2020 nog 7 objectieve­n uit te brengen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands