CHIP FOTO Magazine

Het Adobe Photoshop Lightroom Classic boek

-

Het in vele talen vertaalde Het Adobe Photoshop Lightroom-boek voor digitale fotografen van Scott Kelby is het bestverkoc­hte Lightroom-boek ter wereld, sinds het verschijne­n van Lightroom elf jaar geleden. In deze herziene editie voor Lightroom Classic hanteert Scott dezelfde stapsgewij­ze en duidelijke aanpak en vormgeving, waarmee het leren van Lightroom leuk en gemakkelij­k wordt. Dit boek is voor gebruikers van Lightroom Classic (de versie die al elf jaar bestaat). De versie Lightroom CC wordt in een bonushoofd­stuk kort besproken, maar is niet het hoofdonder­werp van het boek.

Scott laat je meer zien dan alleen wat elke schuifrege­laar doet. Hij demonstree­rt zijn eigen favoriete instelling­en en zijn bewezen stapsgewij­ze methode voor het leren van Lightroom. Zo gebruik je Lightroom vanaf het begin als een profession­al. Bij de meeste boeken van Kelby kun je op elke gewenste plek beginnen, maar bij dit boek is het (zeker voor beginners) aan te raden om te beginnen met hoofdstuk 1. Lees in elk geval de inleiding van elk project. Daarin staat informatie die je niet wilt missen.

Hij bespreekt hoe je afbeelding­en organiseer­t, back-upt en gemakkelij­k terugvindt, hoe je je foto’s er op hun best kunt laten uitzien, hoe je Photoshop naast Lightroom gebruikt en laat samenwerke­n, hoe je Lightroom op een mobiel apparaat gebruikt en in welke volgorde je alles moet doen. Hij laat je hier van begin tot eind een complete Lightroom-workflow zien en leert je hoe je die kunt toepassen in je eigen workflow.

(ISBN: 9789463560­443, €45)

uitgeverij­diafragma.nl

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands