CHIP FOTO Magazine

Korte tips

-

Afdrukken met een knop

Wanneer je handschoen­en draagt of het regent, kun je vaak niet op de afdrukknop op het touchscree­n drukken. Bij veel toestellen is het echter mogelijk om een foto te maken door op de volumeknop te drukken wanneer je de foto-app open hebt staan.

Breek de regels

Je kunt natuurlijk alle tips en regeltjes in dit artikel netjes volgen, maar soms is het simpelweg mooier als je deze regels breekt. Experiment­eer gerust en kijk wat werkt (en wat niet).

Creëer diepte

Probeer om zoveel mogelijk diepte in je foto te creëren. Dit doe je bijvoorbee­ld door in het bos een tak van een boom op de voorgrond te houden. Het object op de voorgrond zal dan waziger worden getoond en geeft een extra dimensie aan je foto.

Houd het simpel

Maak het niet te lastig voor jezelf. Wanneer je probeert om zoveel mogelijk in een foto te proppen ziet het er nogal snel te druk uit. Richt je alleen op het onderwerp en houd het simpel. Soms is een foto van een gebouw juist mooier zonder al teveel poespas eromheen.

Onscherpe achtergron­d

Vind je het mooi om met scherptedi­epte te spelen en wil je dat ook op je smartphone? Recente iPhones en Androidtoe­stellen kunnen tegenwoord­ig de scherpte van de achtergron­d achteraf aanpassen. Zo krijg je een mooie, egale achtergron­d en wordt de aandacht naar je onderwerp getrokken. Er zijn ook apps die het voor je kunnen doen, maar daar moet je meestal handmatig aangeven wat de voorgrond en wat de achtergron­d is op de foto.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands