CHIP FOTO Magazine

Handige accessoire­s

Ook voor je smartphone zijn er verschille­nde toebehoren die je goed van pas kunnen komen wanneer je regelmatig foto’s maakt met je mobiel.

-

Statief

Met een statief kun je de smartphone helemaal naar wens positioner­en. Handig als je bijvoorbee­ld meerdere foto’s wilt maken op exact dezelfde positie. Je kunt een statief dan gebruiken om een leuke timelapse te maken. Een statief is ook onmisbaar als je samen met je vrienden op de foto wilt en er niemand anders in de buurt is om de foto te maken. Je kunt de smartphone dan ergens neerzetten en automatisc­h een foto laten maken door middel van een stemcomman­do, via een speciale app of zelfs met behulp van je smartwatch.

Opzetlensj­es

Sommige nieuwe smartphone­s hebben meerdere camera’s, waarmee je met een tik van je vinger kunt wisselen tussen bijvoorbee­ld de standaardl­ens en een soort telelens. Maar niet elke smartphone kan van lens wisselen. Of toch wel? Er zijn verschille­nde extra lensjes te koop die je over je cameralens schuift. Zo krijg je toch de optie om een ander soort lens te gebruiken. Er zijn lenzen die voor een specifiek toestel gemaakt zijn, maar je hebt ze ook die voor meerdere toestellen geschikt zijn. Je hebt onder andere de keuze uit een macro-, een tele- en een fisheye-lens.

Fotoprinte­rtjes

Het blijft natuurlijk leuk om je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram met je vrienden te delen. Maar soms is het gewoon tof om een echte foto te hebben, voor in je portemonne­e of op het prikbord. Met een fotoprinte­rtje kun je de foto’s die je hebt gemaakt meteen afdrukken en weggeven. Veel van deze printertje­s hebben een ingebouwde accu, dus je kunt ze makkelijk meenemen op je trips.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands