CHIP FOTO Magazine

Handige apps

-

Zowel de App Store als Google Play staan vol met handige apps waarmee je foto’s kunt bewerken. Wij hebben een aantal handige apps voor je geselectee­rd die je op vrijwel elke recente iPhone en Android-telefoon kunt gebruiken.

Snapseed

De gratis app Snapseed is een uitgebreid programma om je smartphone­foto’s mee te bewerken. Hierbij moet je niet alleen denken aan eenvoudige bewerkinge­n als bijsnijden of het aanpassen van de kleuren, want het programma kan namelijk veel meer. Erg handig is de functie Egaliseren, waarmee je vrij eenvoudig storende elementen weg kan poetsen. Denk bijvoorbee­ld aan een blaadje in de vacht van je kat of een verloren persoon die op je serene landschaps­foto staat.

Adobe Photoshop Express:Editor

Het programma Photoshop mag uiteraard niet ontbreken op je telefoon. De gratis app Adobe

Photoshop Express:Editor heeft volop functies en mogelijkhe­den aan boord voor de (aspirant) smartphone­fotograaf. De functies zijn erg eenvoudig in gebruik en de app heeft verschille­nde filters, effecten en stickers die je kunt toevoegen aan je shots.

Camera+ 2

De app Camera+ 2 is alleen beschikbaa­r in de App Store. Voor 3,49 euro krijg je echter een uitgebreid­e camera-app met veel opties. Je kunt bijvoorbee­ld de sluitertij­d en ISO aanpassen of de app automatisc­h een foto laten maken wanneer je onderwerp lacht. Heb je een Androidtoe­stel? Dan kun je de vergelijkb­are apps

A Better Camera of Bacon Camera

gebruiken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands