CHIP FOTO Magazine

‘t Dondert en ‘t bliksemt

- Veel lees- en fotoplezie­r! Piet-Jan Lentjes redacteur

Laatst liet het weer zich eens van haar andere kant zien. Geen rustige zonsonderg­ang, maar een donkere wolkenmass­a die zich razendsnel had gevormd. Vijf minuten later vlogen de katten naar binnen en stortte de regen met bakken uit de lucht. Het resulteerd­e in een flinke onweersbui met elke paar seconden een felle lichtflits die de donkere lucht doorkliefd­e. Ik lag op dat moment op de bank en kon me er niet toe zetten om mijn knusse plek te verlaten en de camera te pakken. Eigenlijk wel jammer, want als je het lukt om de bliksem vast te leggen geeft dat vrijwel zeker een spectacula­ire foto.

Ik zeg wel “als”. Het blijft best lastig om het goed te doen. De bliksem is slechts een fractie van een seconde te zien en je moet natuurlijk op tijd op de juiste plek zijn. Overigens is niet alleen onweer een interessan­t onderwerp voor je foto’s, want alle vormen van het weer zijn mooi. Wil jij ook flitsende weerfoto’s maken? Dan moet je het weer begrijpen en juist dan naar buiten gaan wanneer het onbehaagli­jk wordt. Op pagina 38 en verder lees je hier alles over.

Heb je even geen inspiratie? Of wil je iets nieuws proberen? Check dan onze 10 foto-ideeën die je nu kunt uitvoeren. Vanaf pagina 54 geven je we je handige tips die je gelijk kunt uitprobere­n. Wil je daarentege­n meer leren over portretfot­ografie of je kennis wat bijschaven over het maken van groepsfoto’s? Blader dan snel door naar pagina 32 en verder.

Dat het thema ‘huisdieren’ populair is, bleek wel uit de vele inzendinge­n die we binnenkreg­en voor onze fotowedstr­ijd. Onze favoriete viervoeter­s en gevleugend­e vrienden blijven toch een gewild onderwerp voor een foto. We hebben met veel plezier alle inzendinge­n bekeken en wisten uiteindeli­jk een winnaar te selecteren. Welk fotogeniek beestje het uiteindeli­jk is geworden lees je op pagina 77.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands