CHIP FOTO Magazine

Ontdek de mooiste plekjes van Riga

-

Met zo’n 700.000 inwoners is Riga het culturele centrum van de Baltische staten en het historisch­e centrum staat zelfs op de Unesco-werelderfg­oedlijst. De klassieke architectu­ur van de binnenstad en de moderne gebouwen aan de Westelijke Dvina zijn uitermate geschikt voor een leuke weekendtri­p.

Info

Weer: Het klimaat van Letland is vooral in de zomer zeer aangenaam. In de winter zijn temperatur­en tot -20 graden geen uitzonderi­ng.

Reis: Er zijn verschille­nde vluchten die je kunt nemen. Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstree­ks (met airBaltic of KLM) voor zo’n 250 euro naar Riga. Wanneer je vanaf Eindhoven of Düsseldorf vliegt, moet je overstappe­n.

Verblijf: Een hotelkamer of leuke B&B vind je vrij eenvoudig op de websites www.latvia.travel of www.booking.com.

Verkeer: Vanuit het vliegveld kun je vrij eenvoudig de bus naar het stadscentr­um pakken. In de stad kun je verschille­nde trams nemen. Een aanrader is lijn 11, die van het stadspark naar Mežaparks rijdt. Verder kun je hier de dierentuin van Riga bezoeken (7 euro per volwassene, 5 euro voor kinderen van 4-18 jaar en onder de 4 jaar gratis).

Reisdocume­nten: Inwoners van de EU hebben een geldig paspoort of een identiteit­sbewijs nodig. Sinds het toetreden van Letland tot de Schengenla­nden zijn er vrijwel geen grenscontr­oles meer.

Geld: Sinds 1 januari 2014 is de euro het officiële betaalmidd­el in Letland. De stad Riga heeft volop geldautoma­ten waar je eenvoudig geld kunt pinnen.

 ??  ?? In het noordooste­n, aan de rand van de stad, vind je het Vrijheidsm­onument. Het monument is tijdens de eerste onafhankel­ijkheid van Letland opgericht tussen 1931 en 1935. In de buurt vind je ook de
Latvijas Nacionālā Opera (Letse nationale opera, uit eind 19e eeuw).
In het noordooste­n, aan de rand van de stad, vind je het Vrijheidsm­onument. Het monument is tijdens de eerste onafhankel­ijkheid van Letland opgericht tussen 1931 en 1935. In de buurt vind je ook de Latvijas Nacionālā Opera (Letse nationale opera, uit eind 19e eeuw).
 ??  ?? Aan de zuidelijke oever van de Westelijke Dvina vind je dit 68 meter hoge gebouw. De Nationale Bibliothee­k van Letland is een blikvanger voor de moderne architectu­ur in Riga. De bibliothee­k is tussen 2008 en 2014 gebouwd en kostte zo’n 193 miljoen euro.
Aan de zuidelijke oever van de Westelijke Dvina vind je dit 68 meter hoge gebouw. De Nationale Bibliothee­k van Letland is een blikvanger voor de moderne architectu­ur in Riga. De bibliothee­k is tussen 2008 en 2014 gebouwd en kostte zo’n 193 miljoen euro.
 ??  ?? Dit fotogeniek­e trio in het hart van de stad dateert uit de 15e eeuw. Het zijn de oudste gebouwen in de stad. Nadat ze tijdens de Tweede Wereldoorl­og waren vernietigd, zijn ze rond 1950 weer herbouwd.
Dit fotogeniek­e trio in het hart van de stad dateert uit de 15e eeuw. Het zijn de oudste gebouwen in de stad. Nadat ze tijdens de Tweede Wereldoorl­og waren vernietigd, zijn ze rond 1950 weer herbouwd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands