CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Piet-Jan Lentjes redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Ga je binnenkort op vakantie? Of ben je al een bestemming aan het kiezen voor de komende wintermaan­den? Zelf ben ik van plan om na de kerstdagen (wederom) richting Japan te vertrekken. Maar als je nog niet weet waar je heen wilt, is het kiezen van een gave bestemming niet altijd even makkelijk. Heb je eenmaal een locatie gekozen waar jij (en je medereizig­ers uiteraard) tevreden mee zijn, dan staat het volgende probleem alweer op je te wachten: welke camera-uitrusting neem je mee en waar laat je het allemaal? Ben je dan op je vakantiebe­stemming neergestre­ken, kun je eindelijk doen waar het allemaal om begonnen was: foto’s maken! Nou ja, je wilt natuurlijk geen shots maken die Jan en alleman al geschoten heeft. Je moet er wel iets speciaals van maken. Voor iedereen die wel wat inspiratie kan gebruiken, of tegen een van de voorgaande problemen aanloopt, hebben we deze maand op pagina 32 het artikel ‘Op reis met je camera’.

Uiteraard staan er nog veel meer interessan­te artikelen in dit nieuwe nummer. De sluitertij­d is misschien wel de belangrijk­ste instelling bij het fotografer­en, want die bepaalt namelijk hoe lang het licht op de sensor valt en of je foto haarscherp uit de camera rolt of niet. In het artikel ‘Stel de sluitertij­d feilloos in’ op pagina 54 leren we je alles over deze belangrijk­e instelling op je camera.

Maar wil je écht een keer iets anders doen? Probeer dan eens de techniek ‘freelensin­g’. Hiermee haal je de lens los van de body, voordat je een foto maakt. Het is een interessan­te methode waarmee je foto’s een dromerige en surrealist­ische uitstralin­g geeft. Hoe je dit doet, lees je op pagina 52.

Verder gaan we onder andere aan de slag met de Panasonic Lumix G90 (pagina 80), testen we Canons eerste middenklas­ser-dslr met ultra-hd-video (de EOS 250D) op pagina 84 en bekijken we voordelige alternatie­ven voor dure objectieve­n (pagina 92).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands