CHIP FOTO Magazine

Vakantievr­agen

-

Wat wil je fotografer­en?

Dit is misschien wel de belangrijk­ste vraag voor een fotograaf. Wanneer je graag landschapp­en fotografee­rt, ga je niet op een stedentrip. En omgekeerd. Je persoonlij­ke interesses zijn van direct invloed op je reisdoel.

Wanneer wil je gaan?

Niet elk land is geschikt om in elk jaargetijd­e te bezoeken. Je kunt zaken tegenkomen als flinke regenbuien, sneeuw, orkanen, een hoge luchtvocht­igheid en een snikhete zon. Hier moet je allemaal rekening mee houden als je een bestemming kiest.

Hoe lang wil je op reis?

Je zit natuurlijk vast aan het aantal dagen dat je vrij bent. Wanneer je altijd op reis gaat tijdens schoolvaka­nties of algemene vakantiepe­riodes kun je het beste vooraf al bekijken hoeveel dagen je vrij bent en je vakantiebe­stemming daarop inrichten.

Waarom wil je gaan?

Natuurlijk wil je veel foto’s maken, maar dit is vaak niet de enige reden dat je op reis gaat. Overige interesses, zoals backpacken, diepzeedui­ken of lange wandelinge­n maken, kun je door een goede voorbereid­ing zeker combineren met je fotografie­hobby.

Hoe ga je op pad?

Ga je te voet op reis met alleen een flinke rugzak? Of pak je toch liever een hotel en huur je een auto? De manier waarop je wilt reizen moet in het land passen dat je wilt bezoeken. Je mag in veel landen bijvoorbee­ld niet zomaar wildkamper­en.

Wie gaat er mee?

Wanneer je met de hele familie op stap gaat, betekent dit vaak ook dat elk familielid zijn eigen wensen heeft. De een wil shoppen terwijl de ander graag aan het strand ligt. De uiteindeli­jke reisbestem­ming moet in al deze wensen kunnen voorzien.

Welke talen spreek je?

Afhankelij­k van wat je van plan bent, heb je misschien een redelijke kennis van de lokale taal nodig. Vooral in afgelegen gebieden kunnen de bewoners vaak alleen hun eigen taal spreken.

Hoeveel wil je uitgeven?

Je beschikbar­e budget bepaalt in grote lijnen de reisbestem­ming. Wanneer je bijvoorbee­ld in Londen of Dubai wil overnachte­n, ben je een stuk meer kwijt dan dat je in Lissabon of Boekarest een nachtje blijft slapen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands