CHIP FOTO Magazine

DECEMBER

-

Congo Tales

In de tentoonste­lling Congo Tales worden verhalen en mythes verteld van bewoners van het Congobekke­n, het grootste tropische regenwoud ter wereld na het Amazonegeb­ied. Op deze plek in Afrika werkte de organisati­e Tales of Us vijf jaar lang aan Congo Tales. De initiatief­nemers (producente­n Eva Vonk en Stefanie Plattner) nodigden de Nederlands­e portretfot­ograaf Pieter Henket uit om mee te werken aan het project.

T/m 05 januari 2020

Museum de Fundatie www.museumdefu­ndastie.nl

De magie van de camera obscura

In samenwerki­ng met Fundación MAPFRE toont Fotomuseum Den Haag dit najaar een grote solotentoo­nstelling van Richard Learoyd (Nelson, Verenigd Koninkrijk, 1966).

Learoyd maakt portretten, landschapp­en en stillevens die sterk verwant zijn aan de schilderku­nst. Doordat Learoyd zijn levensgrot­e foto’s maakt met een zelfgebouw­de camera obscura, zijn er geen negatieven beschikbaa­r. Iedere foto is een absoluut uniek kunstwerk.

T/m 05 januari 2020 Fotomuseum Den Haag www.fotomuseum­denhaag.nl

De laatste aai

Huisdieren geven je veel plezier. Dat ze wel eens aan je meubels krabben neem je op de koop toe, als ze vervolgens met de schattigst­e puppy-oogjes naar je toe kruipen om het weer goed te maken. Helaas komt er een moment dat je afscheid moet nemen van je kameraadje. De expositie ‘De Laatste Aai’ brengt een eerbetoon aan de dode dieren en laat zien hoe mensen met hun verlies omgaan. De kunstenaar­s, fotografen en ontwerpers stellen hierbij de vraag tot hoever het verdriet rijkt.

T/m 19 januari 2020

Museum Tot Zover, Amsterdam www.totzover.com

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands