CHIP FOTO Magazine

Voorwoord

- Veel lees- en fotoplezie­r! Piet-Jan Lentjes redacteur

Ik vind het heerlijk om mijn katten te fotografer­en. Nou ja, ik probeer het. Het is niet altijd even makkelijk om ze goed (en vooral ook mooi) te fotografer­en. De heer en dame in kwestie hebben een eigen willetje en hebben het er niet zo op als ik mijn camera de hele tijd in hun blikveld beweeg. Nee, want dan kunnen ze de vogels in de achtertuin niet meer zien, of hebben ze vanuit hun krabpaal niet meer het overzicht over hun koninkrijk (de woonkamer). Met een licht geïrriteer­de miauw sjokken ze dan weg. Dat, of ze komen met hun snoet tegen de lens van de camera aan wrijven.

Wanneer ik dan een middag de katten achterna heb gezeten en de inhoud van het geheugenka­artje bekijk, dan zijn dit toch vaak de leukste foto’s die ik in tijden geschoten heb. Mia die met een takje de grootste lol heeft en door de achtertuin springt of Finn die in de deuropenin­g ligt op zoek naar zijn volgende slachtoffe­r (een boomblaadj­e). Zo zie je maar weer, dieren zijn het perfecte onderwerp voor leuke foto’s. Daarom hebben we deze keer een hele reeks met interessan­te dierenfoto­grafietips, waarmee je meteen aan de slag kunt. Vanaf pagina 42 lees je hier alles over.

Naast je onderwerp is het gebruik van kleur ook erg belangrijk. Kleuren zijn in de fotografie meer dan een kwestie van smaak. Ze zijn eerder een kwaliteits­kenmerk. We leggen in het artikel op pagina 64 uit wat Color Science betekent, waar kleurzweme­n en apparaatpr­ofielen goed voor zijn en hoe je voor kleureenhe­id zorgt.

Ben je daarentege­n op zoek naar een nieuwe camera die niet duurder mag zijn dan een bepaalde prijs? In het artikel ‘De beste camera’s voor je budget’ op pagina 92 vind je de beste camera tot 500, 1000 en 1500 euro. En voor iedereen die op zoek is naar het neusje van de zalm, geven we ook kooptips in de profession­ele klasse.

Verder gaan we onder andere aan de slag met de Powershot G5 X Mk. II en de G7 X Mk. III (pagina 76). Daarnaast testen we de Fujifilm GFX100 (pagina 82) en de Sony Cyber-Shot RX100 VII (pagina 90). www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands