CHIP FOTO Magazine

Stap in de 360 graden wereld

Er is een VR-camera voor elk budget.

-

Samsung Gear360

Dit is de klassieker van de 360-graden camera’s. Hij werkt samen met een Samsungsma­rtphone, maar als je geen Samsung hebt, kun je een laptop of computer gebruiken. De camera kan niet meer helemaal meekomen met moderne camera’s, maar voor zijn prijs (zo’n 115 euro) is het een mooi instapmode­l.

Ricoh Theta V

De compacte Ricoh Theta V scoort vooral op het gebied van geluid.

Hij bezit namelijk vier ingebouwde microfoons. Daarnaast heeft hij de optie om 360-graden video’s naar YouTube te streamen. Jammer genoeg missen de (UHD-)video’s wat details en zien ze er wat wazig uit. Voor 400 euro heb je echter een goede 360-graden camera in handen.

GoPro Fusion / Max

Met de Fusion (en zijn opvolger, de Max) heb je een compleet pakket in handen. De resolutie van 5.2K (5.7K voor de Max) is prima en de camera’s hebben daarnaast een waterdicht­e behuizing. Met de gratis bijbehoren­de app kun je de video’s nabewerken. De Fusion is te koop voor 380 euro, de Max voor 479 euro.

Insta360 Pro

De kogelvormi­ge Insta360 beschikt over zes camera’s.

Hij kan opnemen in 8K (30 fps) of 4K (max 100 fps). Twee interne microfoons zorgen voor het 3D-geluid. De accu heeft een capaciteit van 5000 mAh waarmee hij ook geschikt voor langere filmsessie­s. De prijs? 3449 euro. Maar dan heb je ook wat.

GoPro Omni Rig

De Omni Rig van GoPro is lastig om nieuw te vinden, maar tweedehand­s zie je ze nog wel eens voorbij komen. Let op dat je voor deze GoPro Omni Rig wel zes GoPro camera’s nodig hebt, Vaak moet je dan achteraf zelf het videomater­iaal nog aan elkaar plakken.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands