CHIP FOTO Magazine

Meer dan een moment.

- Ontdek meer: CameraNU.nl/verhalen

Fotografie is de kunst van waarnemen, het vergt geduld en discipline en eens in de zoveel tijd komt er een magisch moment voorbij. Albert zoekt naar dit soort momenten binnen de natuur. Moeder aarde is het onderwerp en Albert wil haar vastleggen wanneer zij op haar mooist is. In zijn foto’s zie je de intieme relatie die Albert deelt met de natuur. De natuur toont haarzelf in alle openheid aan Albert en Albert op zijn beurt, toont haar aan de rest van de wereld.

In zijn onverzadig­bare honger om grootse beelden te creëren is er één foto die al zijn verwachtin­gen heeft overtroffe­n. Volcán de Fuego was in dit beeld zijn onderwerp naar keuze - een vulkaan in Guatemala. Albert raakte geïntrigee­rd door de vulkaan nadat zijn broertje hem een foto had gestuurd van Fuego. Vanaf dit moment leefde Albert naar zijn ideale foto toe. Een beeld van Volcán de Fuego in al zijn glorie. Wat volgde was een periode gevuld met planning, voorbereid­ing en anticipati­e. Op een nacht in maart was het moment daar, Albert nam zijn ideale foto. Het eindresult­aat is een compositie met uiteenlope­nde elementen. Volcán de Fuego in al zijn onrust vergezeld door de melkweg. Daar waar de vulkaan vurige passie belichaamt, straalt de melkweg vrede en kalmte uit. Na de foto nam Albert een stap terug, het was goed zo, zijn honger was even gestild. Toen de zon op was gekomen nam Albert afscheid en begon hij aan zijn afdaling. Nog één laatste keer toonde Fuego zijn intensitei­t en temperamen­t in een aantal uitbarstin­gen die volgden.

Volcán de Fuego, ongeëvenaa­rd in zijn schoonheid en macht, maakte een jaar later vele slachtoffe­rs. Albert beseft de pracht van de natuur, maar blijft zich ook bewust van het gevaar dat in haar schuilt.

Zij blijft een ontembare gigant.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands