CHIP FOTO Magazine

De juiste kleding

-

Fotografer­en in de winter vereist de juiste kleding. Je wil je warm aankleden, maar ook voorkomen dat je enorm gaat zweten na een uur foto’s maken. Je kunt daarom het beste meerdere lagen over elkaar aantrekken. Krijg je het snel warm? Dan haal je een laagje weg!

Muts en sokken

Je hoofd en voeten zijn eigenlijk het belangrijk­ste. Vat een van deze twee snel kou, dan krijg je jezelf de rest van de dag bijna niet meer opgewarmd. Het is daarom belangrijk om een lekkere warme muts en dikke wollen sokken aan te doen. Ook de juiste schoenen zijn essentieel. Zelfs met dikke sokken moet je je tenen nog in je schoenen kunnen bewegen. Hierdoor blijven je voeten lekker warm.

Handschoen­en

Er zijn drie soorten handschoen­en: dunne handschoen­en die net een beetje warmte geven, dikkere handschoen­en en, als het echt koud is, wanten. Bij sommige modellen kun je de bovenkant eraf halen zodat je je vingers kunt gebruiken.

Broek

Op een echt koude dag draag je bij voorkeur meerdere broeken. Om te beginnen een lange onderbroek en daaroverhe­en een gewatteerd­e broek. En eventueel als derde laag een overall. Die laatste is ideaal op extreem koude dagen wanneer je lang moet zitten. Daarbij is een broek die aan de onderkant lussen heeft om aan de haken van je schoenen vast te maken een aanrader. Dan komter geen sneeuw in je schoenen. Verder zijn ventilatie­gaatjes aan de zijkant van je broek fijn. Je zweet dan een stuk minder tijdens lange wandelinge­n.

Jas

Trek op normale winterdage­n als eerste een thermoshir­t aan. Daaroverhe­en een fleecejack, een windstoppe­r en als laatste laag een winterjas. Bij extreem lage temperatur­en, kun je de windstoppe­r ook vervangen door een dun donsjack. Heb je het snel warm? Trek dan een laagje uit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands