CHIP FOTO Magazine

Bevroren in het moment

- Maurice Snijders Redacteur www.facebook.com/chipfotoma­gazine www.instagram.com/chipfotoma­gazine www.twitter.com/chipfoto www.chipfotoma­gazine.nl redactie@chipfotoma­gazine.nl

Deze titel heeft in tegenstell­ing tot die van de voorgaande uitgave niets te maken met het huidige jaargetijd­e, maar alles met timing. Hoe leg je de sfeer en emotie van taferelen die je op straat tegenkomt perfect vast? Naast de juiste techniek en instelling­en heeft dat heel veel te maken met het bepalen van het juiste moment. Fotograaf Sjors Massar legt aan de hand van een fotoreport­age die hij voor de lockdown maakte in Cambodja, haarfijn uit hoe je het beste te werk gaat (p. 26). En om je techniek nog een beetje bij te spijkeren, hebben we een uitgebreid artikel over de werking van het diafragma (p. 48). Bovendien leggen we uit hoe je de correcties die je camera direct toepast wanneer je in jpeg fotografee­rt, doelgerich­t kunt beïnvloede­n (p. 54).

Timing is ook erg belangrijk bij het maken van actiefoto's. Fotograaf Andrea Willers legt uit hoe ze de actiefoto van een windhond die je hiernaast ziet heeft gemaakt (p. 52). Ben je niet van de actiefoto's, doe dan in elk geval inspiratie op met de negen foto-ideeën die je direct zelf kunt uitprobere­n (p. 36). Geniet of griezel van de extreme macrofotog­rafie van Marco Jongsma (p. 20), of ga aan de slag met onze Lightroom-workshops (p. 62) en fotoprojec­ten (p. 58). En voor degenen die geen genoeg krijgen van winterse plaatjes, hebben we nog wat extra fototips op pagina 44. Uiteraard hebben we ook weer allerlei foto-apparatuur voor je getest, waaronder de Sony Alpha 7S III (p. 66). Maar er is ook een vergelijke­nde test tussen de Panasonic Lumix DC-S5 en de Sony Alpha 7C (p. 74). Verder testen we twee ministatie­ven (p. 79), de Nikkor Z 70-200mm f/2.8 VR S en de Fujinon XF 50mm f/1 R WR.

Timing is ook voor jezelf het juiste moment kiezen om al dit moois eens rustig door te lezen.

Veel lees- en fotoplezie­r!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands