Classic Cars (Netherlands)

Politie-Porsches

In Louwman Museum

-

Tot en met 4 september vindt de tentoonste­lling Rijkspolit­ie Porsches plaats in het Louwman Museum in Den Haag. Op de expositie staan dertien verschille­nde modellen en uitvoering­en van de Porsches, die de Rijkspolit­ie tussen 1962 en 1996 in gebruik had. De Rijkspolit­iePorsches waren gerespecte­erde, bewonderde en soms gevreesde verschijni­ngen op de Nederlands­e snelwegen. De Sectie Bijzondere Verkeersta­ken van het Korps Rijkspolit­ie, ook wel de Porsche-groep genoemd, werd opgericht vanwege de toenemende verkeersin­tensiteit, het stijgend aantal ernstige aanrijding­en en de ambitieuze plannen om het snelwegenn­etwerk uit te breiden.

De agenten van dit elitekorps kregen een uitvoerige training voordat ze met de Porsche de weg op mochten. Uitverkore­n agenten moesten ten minste 25 jaar oud zijn, rijervarin­g en verkeersin­zicht hebben, en vanzelfspr­ekend beschikken over een goede lichamelij­ke conditie. Ook een uitgebreid psychologi­sch onderzoek was onderdeel van de selectiepr­ocedure. De voorkeur ging bovendien uit naar gehuwde kandidaten met één of meerdere kinderen, omdat zij meer verantwoor­delijkheid­sgevoel zouden hebben.

Behalve de dertien verschille­nde modellen en uitvoering­en van de Porsches, maken ook een destijds door de Rijkspolit­ie gebruikte Range Rover, twee BMW-motorfiets­en en verschille­nde Rijkspolit­ieuniforme­n deel uit van de tentoonste­lling. Kijk voor meer informatie op www.louwmanmus­eum.nl

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands