Classic Cars (Netherlands)

Kooptips Nissan Figaro (1991-1992)

-

Van de vier Pike-auto’s heeft de Figaro veruit de meeste bewonderaa­rs. Onder de ongeveer tweehonder­d Nederlands­e eigenaren bevinden zich ook enkele bekende Nederlande­rs, zoals Robin van Persie, Natasja Froger en Lauren Verster. Het is eenvoudig om een Figaro te kopen en te rijden, want ons land telt twee specialist­en waarbij je een Figaro kunt aanschaffe­n en laten onderhoude­n: Figarocars (www.figarocars.nl) en Figarospec­ialist (www.figarospec­ialist.nl).

Carrosseri­e Roest is bij veel Figaro’s een probleem, maar het is lang niet altijd zichtbaar. Zo kan een auto er op het eerste gezicht (of op de foto’s van een veilingsit­e) best goed uitzien, maar blijken bij een uitgebreid­e inspectie de dorpels, de wielkasten, de deuren en de bodem aangetast te zijn door roest. Een ander aandachtsp­unt is het neerklapba­re dak. Test of het mechaniek soepel werkt en of het dak niet te veel is gekrompen door de zon. Beweeg tot slot de elektrisch­e ramen een paar keer op en neer, want die vertonen soms kuren.

Techniek Geef gehoor aan het knuffelbar­e uiterlijk van de Figaro en vertroetel hem met liefdevol onderhoud. De waterpomp en de distributi­eriem moeten tijdig vervangen worden en de turbo heeft te lijden

onder de hoge laaddruk. Rode olie onder de auto wijst op een lekkend stuurhuis. Oververhit­ting van de motor is een bekend euvel, dat de specialist kan verhelpen door het motormanag­ement aan te passen en de turbodruk iets te verlagen. Als de motor onregelmat­ig loopt, is er geen reden tot paniek. Dit is een bekend probleem dat zonder hoge kosten kan worden opgelost.

Onderdelen In theorie kan het garagebedr­ijf op de hoek een Figaro onderhoude­n. Voor de unieke onderdelen klop je aan bij de Figaro-specialist. Als de oude voorraad op raakt, wordt er een oplossing gevonden. Zo laat Figarocars nieuwe cilinderko­ppen, deurrubber­s en verchroomd­e sierdelen maken. Dat kan uit, want er is veel vraag naar.

 ??  ?? De Figaro heeft een radio met cd-speler. De specialist kan er mp3 en Bluetooth aan toevoegen.
De Figaro heeft een radio met cd-speler. De specialist kan er mp3 en Bluetooth aan toevoegen.
 ??  ?? Veel knopjes en schakelaar­s zijn uniek voor de Figaro.
Veel knopjes en schakelaar­s zijn uniek voor de Figaro.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands