Classic Cars (Netherlands)

Kooptips DeLorean DMC-12 (1981-1982)

-

In twee jaar tijd zijn er ongeveer 9200 exemplaren gebouwd en tegenwoord­ig bestaan er naar schatting nog 6000. De DMC-12 is dus niet heel zeldzaam, maar door de hoge tweedehand­sprijzen kan het wel uit om een DeLorean op te knappen. Origineel Nederlands­e auto’s uit 1981 of 1982 ga je niet vinden, want ze bestaan niet. Ten tijde van de productie was er wel een Nederlands­e importeur aangesteld, maar niemand heeft toen 80.000 gulden geïnvestee­rd in een DeLorean. Volgens de DeLorean Club Nederland was Jan de Bouvrie de eerste Nederlande­r met een DMC12. Zijn auto werd in 1985 op kenteken gezet.

CARROSSERI­E

De carrosseri­e is opgebouwd uit panelen van roestvasts­taal die zijn bevestigd aan een body van fiberglas. Beide materialen roesten niet, dus dat is een zorg minder. Ze kunnen wel beschadigd raken door een aanrijding of andere ongewenste invloeden van buitenaf. Bij een roestvasts­talen paneel is dat te verhelpen, want je kunt het loshalen, (laten) repareren en weer terugplaat­sen. Optie twee is een geheel nieuw paneel bestellen. Aangezien het ruggengraa­tchassis wel degelijk van staal is, is de DeLorean toch roestgevoe­lig. Controleer het chassis uitgebreid voordat je tot aankoop overgaat.

TECHNIEK

Om de DMC-12 enigszins betaalbaar te houden, werd het ontwerp aangepast op onderdelen die voorhanden waren. Het chassis kwam van Lotus, de koppeling en transmissi­e van Renault, de voorremmen van Ford en en de achterremm­en van Jaguar. De door Peugeot, Renault en Volvo ontwikkeld­e V6 is van 1975 tot 1998 in veel verschille­nde auto’s gebruikt. Zodoende hoeft het onderhoude­n en repareren van een DeLorean geen probleem te zijn. Met regelmatig onderhoud kan de PRV-motor het honderddui­zenden kilometers volhouden.

ONDERDELEN

In 1981 en 1982 zijn er ongeveer 9200 auto’s van de band gerold, maar er zijn onderdelen geproducee­rd voor veel meer auto’s. Die onderdelen liggen in een loods in de VS te wachten op een nieuwe eigenaar. Ze zijn niet goedkoop en ze moeten van ver komen, maar ze zijn er wel. Er worden zelfs geheel nieuwe auto’s gebouwd met die onderdelen. En je kunt terecht bij DeLorean Europe, een DeLoreansp­ecialist in Hem (Noord-Holland).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands