Classic Cars (Netherlands)

Maserati Merak

Wie zich geen klassieke Porsche 911 of Ferrari met V8-motor meer kan permittere­n, zou eens de aanschaf van een Maserati Merak kunnen overwegen. Deze Italiaanse volbloed is nog steeds betaalbaar – maar hoe lang nog?

- Tekst: Gerrit Reichel, Igor Stuifzand • Foto’s: Wim Woeber

Aan de aanschaf van een zeldzame klassieker gaat doorgaans een langdurige proces vooraf. Misschien is het begonnen bij een vluchtige kennismaki­ng, waarbij de welluidend­e klanken en het verleideli­jke silhouet zich in het geheugen nestelden. Misschien is het een scène uit een beroemde film die ten grondslag ligt aan de begeerte. Misschien leidt de wens om een bepaalde auto te bezitten zelfs helemaal terug naar de kindertijd. Maar dan heeft het dromen lang genoeg geduurd: de droomauto moet er komen. Maar wat moet dat kosten? Welke motorvaria­nt is het interessan­tst? Hoe zit het met de onderdelen­voorzienin­g? Waar kan de auto worden gestald? De belangrijk­ste vraag van allemaal luidt waarschijn­lijk: is het wel zo verstandig om op zoek te gaan naar een Maserati Merak?

De pan uit

Er bestaan inderdaad talloze klassieker­s waaraan je je een minder zware buil kunt vallen. Het begint al bij zijn afkomst: Maserati bouwde tot in de late jaren zeventig uitsluiten­d kostbare exoten. Geen model dat het tot grote productiea­antallen wist te schoppen. Afhankelij­k van de bron die je raadpleegt, zijn er vanaf 1972 slechts 1609 of 1820 exemplaren van de Merak gebouwd. Daarvan staan er momenteel nog geen 40 op Nederlands kenteken. Bovendien zijn goede exemplaren uiterst zeldzaam. De meeste hebben al vier of vijf eigenaren gehad, kampen met een onderhouds­achterstan­d en schepen hun koper op met tal van verborgen gebreken. Het spreekt voor zich dat het handenvol geld zal kosten om dit soort auto’s weer in oude luister te herstellen. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor Maserati’s.

Het is trouwens wel degelijk mogelijk om een Merak te vinden die in een goede conditie verkeert – en in tegenstell­ing tot een klassieke Porsche 911 of een Ferrari met een V8-motor, hoeft die niet eens de hoofdprijs te kosten. Heel lang was er weinig belangstel­ling voor de Merak, pas sinds kort gaan de prijzen voor de auto omhoog. Zodoende is het raadzaam om uw Merak-droom nú uit te laten komen, voordat de bedragen net als bij de 911 en Ferrari de pan uitrijzen.

 ??  ??
 ??  ?? Door uitdroging kunnen rubber slangen wat gaan lekken, hier bij de oliekoeler. Doorgaans geen groot probleem.
SLANGEN
UITDROGING
Vooral bij Amerikaans­e auto’s met een Thermoplas­t-lak komen scheurtjes als gevolg van uitdroging vaak voor.
De...
Door uitdroging kunnen rubber slangen wat gaan lekken, hier bij de oliekoeler. Doorgaans geen groot probleem. SLANGEN UITDROGING Vooral bij Amerikaans­e auto’s met een Thermoplas­t-lak komen scheurtjes als gevolg van uitdroging vaak voor. De...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands