Classic Cars (Netherlands)

Citroën steelt de show in Parijs

-

Stedentrip­je naar Parijs? Altijd leuk, alleen kennen we die Eiffeltore­n nu wel. Liever gaan we van 6 tot en met 10 februari naar het Parc des exposition­s de la Porte de Versailles. Daar wordt de beroemde klassieker­beurs Rétromobil­e gehouden. Dit jaar staat het evenement deels in het teken van – hoe kan het ook anders – het 100-jarig bestaan van Citroën. Een tweede thema is de 45ste verjaardag van de Prv-motor. Deze V6 is ontwikkeld door Peugeot, Renault en Volvo samen. Hij kwam onder meer terecht in de Peugeot 604, de Renault 30 en de Volvo 264/265, maar ook in de Delorean DMC-12.

Buiten deze thema’s om zijn er vele honderden klassieke auto’s te bewonderen. Veel daarvan staan op officiële merkstands. Uiteraard zijn alle Franse fabrikante­n vertegenwo­ordigd, maar ook Alfa Romeo, Ferrari, Lancia, Skoda, Porsche, BMW en Mercedes maken hun opwachting.

Bij het vermaarde veilinghui­s Artcurial Motorcars gaan tijdens Rétromobil­e onder meer drie peperdure Bugatti’s uit een recente schuurvond­st onder de hamer. Maar wie op zoek is naar een betaalbaar­der modelletje, kan ook in Parijs terecht. Net als speurders naar onderdelen en andere hebbedinge­tjes.

De beursvloer is open van 6 tot en met 10 februari en op www.retromobil­e.com kosten toegangska­arten 19 euro. Aan de kassa bent u 22 euro kwijt. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Dagelijks opent Rétromobil­e om 10.00 uur zijn poorten en die sluiten niet voor 19.00 uur. Op woensdag en vrijdag gaat het feest zelfs door tot 22.00 uur.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands