C’t Magazine

Opschonen, terugzette­n en nog veel meer

Desinfec't voor gevorderde­n

- Jürgen Schmidt

Met Desinfec't kun je meer dan alleen scannen en opschonen. Met extra tools kun je het systeem nog beter inspectere­n. Je kunt ook problemen oplossen die helemaal niets met virussen te maken hoeven te hebben. Daarnaast kun je Desinfec't uitbreiden met andere functies.

Als je in je familie- of vriendenkr­ing bekend staat als de computerne­rd, zal vroeg of laat iemand bij je aankloppen vanwege een probleem met een virus – of althans een vermoeden daarvan. Als je die persoon eerder dan al een Desinfec't-stick gegeven hebt, hoef je in elk geval niet meer bij hem langs – zie de FAQ in het volgende artikel voor vragen met betrekking tot licenties. Je hoeft hem aan de telefoon alleen maar zover te krijgen dat hij de optie 'Vraag om hulp met Teamviewer' aanklikt die op de desktop van Desinfec't staat.

Via de getoonde ID en het wachtwoord krijg je met de TeamViewer-versie op je eigen computer vervolgens volledige toegang tot Desinfec't. In de map Log-bestanden op het bureaublad staan details over de laatste scanresult­aten. Daar staan onder meer de logbestand­en van de afzonderli­jke scanners. De informatie daarin is veel gedetaille­erder dan in de HTMLbestan­den die Desinfec't aanmaakt.

Na een herstart zijn de HTMLbestan­den overigens niet weg. Onder de datapartit­ie van de Desinfec't-stick (desinfData) staan kopieën van alle scanresult­aten die met de stick gemaakt zijn. Je opent de partitie door te klikken op het usb-stick-pictogramm­etje links op de zijbalk. Je kunt die partitie ook gebruiken om eigen notities op te slaan of om bestanden te back-uppen. Als je de Desinfec't-stick later in een Windows-systeem inplugt, zie je ze daar ook staan. Windows

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands