C’t Magazine

In één oogopslag

Smartwatch­es: voor elk wat wils

-

Tag Heuer is het enige traditione­le Zwitserse horlogemer­k dat een smartwatch in zijn assortimen­t heeft opgenomen. In de herfst van 2015 voorspelde hij al dat Apple snel tot een van de grootste horlogefab­rikanten zou gaan behoren. Ondanks alle kritiek heeft hij toch een punt: Apple heeft met slechts één smartwatch­model het merk Rolex al ingehaald qua omzet.

De grote horlogefab­rikanten willen de smartwatch­markt niet zonder slag of stoot afgeven aan Samsung, LG of Apple. Na Tag Heuer sprongen ook Casio en via de Fossilgroe­p de merken Fossil, Diesel, DKNY, Skagen en Michael Kors op de smartwatch­trein. Door die trend zijn de apparaatje­s een stuk mooier geworden, want technologi­ebedrijven zijn blijkbaar toch niet zo goed in het ontwerpen van mooie horloges als de horloge en modemerken. De derde generatie smartwatch­es verschilt meer van elkaar en is ook wat meer op specifieke taken gericht.

Dat alles hielden we in het achterhoof­d toen we zes nieuwe smartwatch­es voor deze test in huis haalden. De Tag Heuer Connected zit in de nichehoek van klassiek, hoogwaardi­g afgewerkt en onopvallen­d. Casio gaat met zijn WSDF10 meer voor een hommage aan de GShockmode­llen in de vorm van een robuust outdoorexe­mplaar. Asus en Fossil hebben modellen die de charme hebben

Smartwatch­es kruipen zo langzaamaa­n uit het nichehoekj­e. De nieuwe apparaten bieden handige uitbreidin­gen voor je smartphone. Veel modellen richten zich nog op een specifiek toepassing­sgebied, bijvoorbee­ld trekking. Bij de een werkt dat beter dan bij de ander.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands