C’t Magazine

Office reloaded

Continue verbeterin­gen aan Office 365

- Dieter Brors

Office 365 is een complete set producten met verschille­nde versies voor verschille­nde doelgroepe­n. De ongeveer 30 versies voor bedrijven zijn opgebouwd uit een groot aantal clouddiens­ten en toepassing­en. De klassieke Office-programma's Word, Excel en PowerPoint spelen daarbij slechts een kleine rol. Die Office 365-versies worden door Microsoft continu bijgewerkt en regelmatig aangevuld met extra diensten. Zo is er Office 365 Video, een soort YouTube voor bedrijven, waarmee medewerker­s bijvoorbee­ld educatieve video's kunnen bekijken.

Office 365 is een huurversie van het klassieke Office-pakket. De Home-versie voor 5 pc's bevat Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote en Publisher. Die kost 99 euro per jaar of 10 euro per maand. De Personal versie kost 70 euro per jaar of 7 euro per maand. Die versies krijgen ook updates die de koopvarian­t niet krijgt. Microsoft heeft Office 365 sinds de release ruim een jaar geleden steeds weer nieuwe functies gegeven, vooral voor Word, Excel en PowerPoint. Dat zijn geen wereldscho­kkende aanpassing­en, maar ze zijn wel erg nuttig voor het dagelijks gebruik.

De updates voor Office 365 voor consumente­n worden onregelmat­ig uitgelever­d in meerdere stappen. Veel uit-

Als je Office 2016 koopt, moet je het wat functies betreft doen met wat er beschikbaa­r was in de herfst van 2015. Met een abonnement op Office 365 krijg je wel steeds nieuwe uitbreidin­gen voor Word, Excel en PowerPoint. Het schrijven van tekst wordt makkelijke­r, formules worden begrijpeli­jker en je kunt mooie animaties tevoorschi­jn toveren binnen je presentati­e. We laten zien wat er met de nieuwe uitbreidin­gen allemaal mogelijk is.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands