C’t Magazine

Smartphone­s met dual-display, AI en glazen behuizing

-

HTC probeert met de nieuwe Androidsma­rtphone U Ultra een nieuw design. De behuizing van Gorilla Glas 5 heeft nog wat rondere vormen dan die van zijn voorganger­s. Daarnaast wil de fabrikant met een tweede scherm en een slimme assistent de aandacht trekken.

Standaard is Sense Companion geïnstalle­erd. Deze assistenti­esoftware van HTC bepaalt per situatie welke informatie voor jou als gebruiker interessan­t kan zijn. Zo krijg je op tijd een herinnerin­g om het apparaat op te laden omdat je 's avonds een afspraak hebt en de accu nog weinig capaciteit heeft. Is er toch niet zo snel een stopcontac­t in de buurt te vinden, dan probeert het apparaat zo veel mogelijk energie te besparen om de avond door te komen. Daarnaast kan Sense Companion zelf berichten in het kleine infodispla­y (2 inch, 1040 × 160 pixels) zetten en de minder belangrijk­e juist weglaten.

Je kunt ook het weer, snelkoppel­ingen naar vaak gebruikte apps en contactper­sonen op het schermpje toevoegen. De telefoon leert welke contacten of onderwerpe­n je belangrijk vindt. HTC wil de assistent lokaal op het apparaat uitvoeren en ziet hem als aanvulling op de cloud-gebaseerde assistent Google Now. Om beter met de assistent te kunnen samenwerke­n, zijn vier microfoons ingebouwd. Met biometrisc­he herkenning wordt voorkomen dat de assistent naar andere stemmen luistert. De U Ultra heeft een 12MP-camera met 1,55 μm grote pixels. De frontcamer­a heeft een resolutie van 16 megapixel en kan voor een 4MP-foto vier pixels combineren – dat is beter voor foto's die in een donkere omgeving worden genomen.

De resolutie van het hoofdscher­m bedraagt 2560 × 1440. De processor is een Snapdragon 821 van Qualcomm en het werkgeheug­en bedraagt 4 GB. Verder heeft de interne opslag een capaciteit van 64 GB die je met een microSD-kaart kunt uitbrei- den. De U Ultra ondersteun­t hooguit LTE cat. 11 met maximaal 600 Mbit/s download. Als grafische schil heeft HTC weer de Senseinter­face over Android 7 gelegd. De HTC U Ultra is volgens meerdere bronnen vanaf maart verkrijgba­ar vanaf zo'n 700 euro. De prijs van de U Play – zonder dual-display en met zwakkere hardware – begint bij 400 euro. (mvdm)

 ??  ?? De HTC U Ultra is er in vier kleuren, elk met een zeer fraai parel-effect.
De HTC U Ultra is er in vier kleuren, elk met een zeer fraai parel-effect.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands