C’t Magazine

Hollywoodi­aans schietgewe­ld

-

Als je regelmatig actiefilms kijkt, ben je vast op de hoogte van de legendaris­che wapens van de bekende schietgrag­e helden. De krachtige .44 Magnum, een elegante 9 mm of een snel vurend mini-machinepis­tool. Die speelden net zo'n grote rol als Clint Eastwood, Mel Gibson en Sylvester Stallone zelf. In kun je met de HTC Vive een aantal van die klassieke wapens uitprobere­n.

Een futuristis­che metalen silo wordt als setting gebruikt. Het spel gebruikt in het begin slechts één van de beide handcontro­llers, maar later mag je met beide handen wapens afvuren. De vermakelij­ke simulatie maakt goed gebruik van de ruimte die je in de virtual-reality kunt gebruiken. Bij een aantal levels moet je door de knieën of flink bewegen als je een kamer moet verdedigen tegen hordes kartonnen figuren.

De virtuele schietbaan geeft toegang tot een beperkt, maar cool arsenaal aan wapens. Halfautoma­tische Beretta's en volautomat­ische Uzi's zijn standaard. Daarnaast heb je nog een enkelshots wapen, een revolver en als bonus het bekende grote wapen van Robocop. Naast de schietijze­rs kun je ook met werpmessen, ninjasterr­en en Crocodile Dundee's bowiemes aan de slag. Het meest aparte wapen is de hoed met scherpe rand uit de James Bond-klassieker Goldfinger.

De pistolen zijn erg nauwkeurig en reageren goed, maar het registrere­n van beweging bij het werpen van messen is wat foutgevoel­ig. Je gooit door de hoofdtrigg­er in te drukken, een zwiepende werpbewegi­ng te maken en de trigger op het juiste moment los te laten. De werpwapens komen echter zelden daar terecht waar je ze naartoe gooit, ze blijven vaak in onzichtbar­e barrières hangen.

Bij hoge levels krijg je zowel een mes als een pistool in je handen gedrukt en komen er verschille­nde doelen voorbij. Je mag je mes niet op een pistooldoe­l werpen of een gat in een werpdoel schieten, dan is het meteen afgelopen. Het is ook over als je een onschuldig­e kartonnen figuur van een ventilatie­gaatje voorziet.

Lethal VR is meer een uitgebreid­e techdemo die alle mogelijkhe­den van de gamemechan­ics en de handcontro­llers laat zien dan een echt spel, maar voor even tussendoor of als partyspell­etje is het zeker wel geslaagd. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands