C’t Magazine

Snel tekenen

-

De interface en de meeste sneltoetse­n zijn duidelijk aan de producten van Adobe ontleend. In het midden is veel plaats voor de afbeelding, links een vaste toolbar, rechts paletten voor kleur, lagen en objecten. Bovenaan staan smalle menu- en knoppenbal­ken. Deze kunnen aangepast worden en bevatten onder andere functies voor het positioner­en van objecten, waarbij hulplijntj­es, afstanden en afmetingen getoond worden. Links zitten knoppen om iedere hoofdmodul­e – door Serif 'Persona' genoemd - aan te sturen. A nity Designer kan Illustrato­r-bestanden lezen voor zover ze als pdf-bestand aanwezig zijn. Objecten, lagen, verlopen en transparan­tie blijven behouden, geavanceer­dere eigenschap­pen niet.

Momenteel is de software prima om illustrati­es, posters en yers mee te maken. Voor gedetaille­erder werk heb je de beschikkin­g over padgereeds­chappen en veel geometrisc­he en symbolisch­e vormen. De meeste tools reageren direct. Bij het positioner­en laat Designer hulplijnen, afstanden en afmetingen zien.

Omdat items meerdere keren bruikbaar zijn, kun je producten snel een universele uitstralin­g geven. De artboards dienen ervoor om een concept te optimalise­ren voor verschille­nde media. Met de symbolen kun je knoppen en andere gra sche items makkelijke­r universeel vormgeven. Je kunt de koppelinge­n ook uitschakel­en om een bepaald item individuee­l op te maken.

A nity Designer combineert pixel- en vectortech­nologie, reageert snel en werkt efficiënt. Adobe Illustrato­r is omslachtig­er, maar wel veelzijdig­er, en heeft een volwaardig­e tekst-engine. (mvdm)

Serif ontwikkelt een profession­eel pakket voor fotobewerk­ing, vectorteke­nen en publishing. A inity Designer is het eerste Windows-programma.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands