C’t Magazine

Ghost Recon: Wildlands

-

In Ghost Recon: Wildlands maak je onderdeel uit van een team van vier soldaten en mag je aan de bak in Bolivia, waar het wemelt van de drugscrimi­nelen. Je uiteindeli­jke doel is de leider van het machtigste kartel omleggen. Per provincie neem je samen met je teamleden onderbazen onder handen, en langzaamaa­n schiet en sneak je je verder richting de uiteindeli­jke eindbaas.

Het spel is prima solo te spelen. Je krijgt dan hulp van drie AI-maatjes. Wel zijn die maatjes af en toe iets te trefzeker als je ze specifiek vertelt welke badguys ze moeten neerschiet­en. Maar het spel is toch echt het leukst met nog drie vrienden. Door vooraf met je drone of verrekijke­r de omgeving te verkennen weet je om hoeveel tegenstand­ers het gaat en kun je de taken gaan verdelen. Er zijn onder andere alarminsta­llaties, generators, floodlight­s, dronejamme­rs en mortierste­llingen die uitgeschak­eld kunnen worden. Hier en daar kun je bevriende rebellen bevrijden die meteen fanatiek de tegenaanva­l starten. Al schietend vijandelij­k gebied binnenwand­elen is een optie, maar goede timing en sneakwerk geeft meer voldoening. Als je wordt gezien, krijg je een (pittig) vuurgevech­t voor je kiezen, waarbij je (team) meer dan eens het loodje legt.

De graphics zijn verzorgd, maar de game laat hier en daar wel wat steken vallen als het om geloofwaar­digheid gaat – zoals met een helikopter opstijgen en landen in een zeer dichtbebos­t gebied en auto's en motoren die zonder veel schade van bergen af kunnen stuiteren. Maar er is ook genoeg moois: hoosbuien maken van de stoffige wegen een modderpoel. Vanuit de bergen, een helikopter of vliegtuig zien de stadjes, villa's, meren en rivieren, bossen en grote coca-plantages er prachtig uit.

Je krijgt veel opties om je wapens aan te passen en je skills naar eigen voorkeur in te vullen. Met een betere drone kun je beter spotten en plannen, betere kogelbeste­ndigheid is ook wel fijn gezien het grote aantal gewapende figuren dat je tegenkomt. Dit tweaken met je spullen en personage is een welkome afwisselin­g tussen het missie-afhandelen door. Om de zoveel tijd kom je wel iets te bekijken of beschieten tegen. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands