C’t Magazine

Goede middenklas­ser

-

De Huawei P8 Lite 2017 biedt alles wat een smartphone voor alledaags gebruik nodig heeft en sluit weinig compromiss­en.

De glazen achterkant is vrij glad en gevoelig voor krasjes. Het scherm heeft een hoog contrast (1500:1) en goede kleuren. De maximale helderheid is prima voor buiten.

De interface reageert snel vanwege de octacore Kirin 655. De gpu is niet de beste maar de meeste games spelen vloeiend.

De accuduur is dankzij de 3000mAhacc­u goed; bijna 13 uur voor draadloos internette­n en video bekijken is in deze prijsklass­e top. Opladen duurt relatief lang. De vingerafdr­ukscanner aan de achterkant werkt enorm snel.

De foto's van de 12-megapixel camera zien er dankzij de neutrale kleuren bij daglicht goed uit; bij minder licht worden ze niet veel slechter. Snapshots lukken dankzij de snelle autofocus uitstekend.

Ten tijde van de test werkte het apparaat op Android 7.0 met een patchnivea­u uit december. De EMUI-interface biedt nu optioneel ook een apart app-overzicht. Verder zijn de snelle instelling­en en meldingen overzichte­lijker en zijn er ook minder reclame-apps. Het interne geheugen van 16 GB kan via microSDXC worden uitgebreid.

Het dual-SIM-toestel ondersteun­t 4G tot 300 Mbit/s downlink. Minpuntjes zijn wifi met alleen 2,4 GHz, een niet voor VR-brillen geschikte gyrosensor en geen USB-C. De kleinere 4,7"-Galaxy A3 (2017) doet het op deze onderdelen beter maar kost ondanks identieke performanc­e minstens vijftig euro meer. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands