C’t Magazine

Mesh-lampen

-

De Hue-lampen van Philips hadden tot nu toe alleen een grote fitting, maar nu zijn er ook twee typen kaarslampe­n met een E14-fitting.

Aan de buitenkant zien de E14-lampen white & color en white ambiance van Philips er hetzelfde uit: het onderste deel is van wit plastic en het bovenste bestaat uit een licht melkachtig­e kunststof diffusor. Aan de binnenkant zit nog een diffusor. Het van onderaf komende licht wordt vrij homogeen verdeeld. De lampen wekken met het kunststofd­eel en het duidelijk zichtbare opschrift een wat goedkope indruk – reden genoeg om ze niet zonder lampenkap te gebruiken.

Ze integreren probleemlo­os in het Hue-systeem. Je kunt ze aan ruimtes en scènes koppelen of apart bedienen. De kleur en helderheid worden traploos aangepast. Switch je tussen de verschille­nde warm- en koudwitnua­nces, dan is de kleur van het licht bij beide typen lamp identiek.

De white and color E14 heeft daarnaast 16 miljoen kleuren, waaronder ook verzadigd groen – de kleur die bij oudere Hues nog ontbreekt. Beide typen halen een lichtsterk­te van 470 lumen en geven daarmee ongeveer even veel licht als een gloeilamp van 40 watt.

Voor de RGB-E14 (Hue white and color ambiance E14 candle) vraagt Philips zo'n 60 euro, de koud-warmwit-variant (Hue white ambiance E14 candle) kost 35 euro. Een kaarslampj­e met kleine fitting wordt vaak gebruikt in lampen zonder kap, dus voor dat geld zou de uitvoering wel wat eleganter mogen zijn. (mvdm)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands