C’t Magazine

Retromech-toetsenbor­d

-

Een mechanisch toetsenbor­d met een ouderwets typemachin­egevoel en bijbehoren­d retro-uiterlijk: de Nanoxia Ncore Retro.

Retrolook-toetsenbor­den met het uiterlijk en de feel van een ouderwetse typemachin­e zijn erg populair. De meeste daarvan zijn helaas behoorlijk aan de prijs, maar langzaamaa­n verschijne­n er meer betaalbare modellen op de markt. De Ncore Retro van Nanoxia gaat voor 110 euro over de toonbank – een vrij normale prijs voor een mechanisch toetsenbor­d. Het toetsenbor­d heeft mechanisch­e switches van Kailh.

Deze white-switches zijn vergelijkb­aar met de MX blue-switches van Cherry, maar hebben een net iets lichtere aanslag. Toch maken ze nog steeds een aardige bak herrie en je vingers moeten flink aan het werk. Maar dat hoort bij een toetsenbor­d dat je een typemachin­egevoel moet geven. Een nadeel is wel dat de switches voelbaar in kwaliteit van elkaar verschille­n.

De twee achterste rubberen voeten zijn een stukje verder uit te draaien om de hoek naar eigen voorkeur aan te passen. De mooie afgeronde keycaps met metaalkleu­rige rand zijn afneembaar. De fabrikant levert een keycap-puller mee. Met de Fn-toets activeer je de multimedia­toetsen, shortcuts, de vergrendel­ing van de Windows-toets en wissel je tussen 6-key of N-key-rollover. Door de rollover-aanpassing is het toetsenbor­d ook prima geschikt om mee te gamen.

Rechtsbove­n zitten 4 blauwe leds, de laatste led geeft de status van de Windowstoe­ts-lock aan. Per ongeluk wat koffie morsen tijdens een lange typsessie moet ook geen probleem zijn, het toetsenbor­d is namelijk spatwaterd­icht. (avs)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands