C’t Magazine

Zoekhulpje

-

Met de Nonda iHere keyfinder kun je meer dan alleen dingen terugvinde­n. Het is onder andere ook een selfieknop en een separatiea­larm.

De iHere keyfinder heeft een driehoekig­e vorm met een knop in het midden. De degelijke kunststof behuizing laat zich goed aan een sleutelbos of tas bevestigen. In tegenstell­ing tot veel andere keyfinders (zie c't 5/2017 p.64) gebruikt iHere een accu die je met de meegelever­de microusbka­bel kunt opladen. De fabrikant adviseert om dat elke twee weken te doen. Via bluetooth maakt het apparaat verbinding met de bijbehoren­de iHere3app op je smartphone (iOS en Android). Je kunt maximaal 10 iHeres aan je telefoon koppelen, maar een iHere niet aan meerdere telefoons.

De app-interface is lekker simpel: een kleine ronde knop en een grote met de tekst FIND. Druk je op de laatste dan gaat het apparaatje piepen, luid genoeg om ook vanuit een gesloten tas op meters afstand hoorbaar te zijn. Het bovenste knopje laat de accustatus van de iHere zien.

Daarnaast is er de Click-modus. Hiermee kun je de knop op de iHere voor extra functies gebruiken: je telefoon terugvinde­n of de plaats vastleggen waar je je auto hebt geparkeerd (en met behulp van je smartphone weer terugvinde­n), een selfie maken of een geluidsopn­ame starten. Het separatiea­larm activeer je in de instelling­en. Dit geeft een melding op de telefoon en laat de iHere piepen als deze buiten het bereik van je telefoon komt. Pluspunt: voor alle functies kun je uitleg en instructie­video's krijgen vanuit de app zelf. (jmu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands