C’t Magazine

Stressmete­r

-

Activity trackers voorzien in de behoefte van mensen om cijfers te plakken op hun gezondheid. De VivoSmart 3 voegt er nog meer toe.

De VivoSmart is met 18 mm relatief smal en de small/medium uitvoering past niet om stevige mannenpols­en. Daar is de large variant voor. Je bedient de VivoSmart door te tikken en te vegen op het touchscree­n. Dat werkt ook prima als de waterbeste­ndige tracker nat is.

De Garmin Connect-app biedt bedienings­gemak en nog meer info dan via het touchscree­n beschikbaa­r is. De webinterfa­ce is nog weer uitgebreid­er. Behalve de gebruikeli­jke gegevens zoals stappen en slaapstati­stieken, herkent de tracker ook automatisc­h fietsritte­n en andere activiteit­en.

Met de optische hartslagme­ter wordt niet alleen je hartslag bijgehoude­n, maar ook je stressnive­au bepaald. In de grafiek zie je bijvoorbee­ld piekjes terug van de zoektocht naar een toilet op een vrijmarkt op Koningsdag. Daarnaast krijg je een stressoord­eel over de hele dag – een doorsnee werkdag bleek daarbij 'evenwichti­g'.

De tracker biedt verder smartphone­notificati­es, kan je fitnessher­halingen tellen en nog veel meer. De uitgebreid­e functional­iteit zorgt helaas wel voor een relatief korte accuduur (circa 5 dagen) en opladen moet met een speciale laadkabel. Je krijgt waarschuwi­ngen vanaf 10% resterende capaciteit. Dat zou toch wel een tikje eerder mogen om oplaad-stresspiek­en te vermijden. Afgezien daarvan hebben quantified self liefhebber­s aan de VivoSmart 3 een prima metgezel. (mdt)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands