C’t Magazine

Alles onder controle

-

De GC 400ES is een nette gamecontro­ller met een aantal leuke features, waardoor hij handiger kan zijn dan een toetsenbor­d en muis.

Sommige games, zoals Battle eld en World of Warcraft, zijn gemaakt om met toetsenbor­d en muis te spelen. Voor andere als Street ghter V en Devil May Cry heb je juist een robuuste gamepad nodig. Daarnaast is het soms ook gewoon lekker om onderuit op de bank met een controller te gamen terwijl je de pc op een inke televisie aangeslote­n hebt.

De GC-400ES heeft op het eerste gezicht veel weg van een Xbox One-controller. Nacon heeft echter nog wat extra functies ingebouwd. Hij kan verschille­nde pro elen opslaan, die je met één druk op de knop kunt wisselen. Daarmee pas je tijdens het gamen de functies van de knoppen of de gevoelighe­id van de sticks razendsnel aan. Er zitten losse gewichten in de verpakking om de controller zwaarder te maken. De rechtersti­ck is 46 graden te bewegen, wat meer is dan bij andere controller­s, maar daar merk je tijdens het spelen niet heel veel van. Erg handig is de 'Pro-Gamer Mode', waarmee games zonder ondersteun­ing voor controller­s toch met de 400ES te spelen zijn.

De controller ligt fijn in de hand. Het wisselen van pro elen is een welkome aanvulling. Jammer genoeg is de vierpuntsd­ruktoets niet heel precies, waardoor je bij games als Street ghter sommige speciale aanvallen niet consequent kunt uitvoeren – tenzij je de sticks gebruikt. De knoppen achterop zijn lastig in te drukken, maar daar raak je op den duur aan gewend. Een vervanger voor een toetsenbor­d en muis is de GC-400ES niet, maar voor gamers die op zoek zijn naar een controller is dit een nette optie. (pjl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands