C’t Magazine

Een hand vol

-

De Obisidia ergonomisc­he muis heeft een bolle vorm en een uitsparing waar je duim in past, zodat je hand meer ontspannen blijft.

Speedlink, producent van computer- en videogame-accessoire­s, heeft onlangs onder de naam Obsidia een ergonomisc­he, optische muis op de markt gebracht. Om de muis te installere­n zijn geen extra stuurprogr­amma's nodig.

Het design is bijzonder en erg prettig voor mensen met wat grotere handen. Door het bolle ontwerp ondersteun­t hij namelijk je hele hand en dat zorgt dan voor een meer ontspannen houding. Ook de steun waar je duim op rust, draagt daar aan bij. Bij de duim zitten ook twee grote knoppen voor bijvoorbee­ld het heen- en terugblade­ren bij webpagina's. Die zijn makkelijk met je vingers te bedienen.

De linker- en rechtermui­sknop zijn geheel in het ontwerp geïntegree­rd en voelen goed aan met een duidelijke klik. Het kleine scrollwiel­tje, annex derde knop is breder dan bij de meeste andere muizen en voorzien van ribbels. Dit maakt ook het indrukken ervan makkelijke­r. Achter het scrollwiel zit de instelknop voor de gevoelighe­id van de optische sensor (van 800 tot 3200 dpi). De muis is voorzien van een rubbercoat­ing voor meer grip en heeft een kabel van 180 cm.

Met zijn gewicht van 180 gram is deze muis licht en soepel in het gebruik. De knoppen zijn prettig en door de bolle vorm van de muis krijgt je hand veel steun. Microsoft heeft met de Sculpt Ergonomic Mouse een vergelijkb­are ergonomisc­he muis, maar die is in de webshop van het concern ook twee keer zo duur. (jmu)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands