C’t Magazine

Withings/Nokia Steel HR

-

Withings prijst de Steel HR niet aan als hybride horloge maar meer als activiteit­stracker. De dikte van bijna 13 millimeter maskeert de Steel HR uitstekend met de taps toelopende achterkant. Om de pols lijkt het horloge dunner dan de andere geteste modellen. De accu wordt opgeladen via een magnetisch plaatje. Ondanks regelmatig­e hartslagme­tingen hield het horloge het in onze tests gemakkelij­k een hele dag vol.

Als enige in de test heeft de Steel HR een optische hartslagme­ter. Als we onze arm stil hielden, gaf die betrouwbar­e meetresult­aten. Bij joggen of als de polsband te los zat, kon de meting daarentege­n tot wel twintig slagen afwijken. Over de nauwkeurig­heid van de stappentel­ler hadden we echter niets te klagen. Dat geldt ook voor de mooie, uitgebreid­e en intuïtief te bedienen app waarin alle gegevens worden bijgehoude­n. Alle data zijn ook in een browser te bekijken op Withings' gezondheid­sportaal 'Health Mate'.

Bijzonder aan de Steel HR is het in de wijzerplaa­t verwerkte OLEDdispla­y. Daarmee kun je alle gemeten gegevens, de datum of namen van bellers en sms-afzenders laten weergeven. Het horloge ondersteun­t alleen niet alle notificati­es, zoals van WhatsApp etc. Daarmee doet Withings tekort aan de voordelen van het display. goede activiteit­enregistra­tie ingebouwd OLED-display optische hartslagme­ting weinig notificati­es kortere accuduur

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands